"Este răspunsul pe care eu şi colegii mei îl dăm unei nevoi pe care România o are, pe care românii o au şi care cer decidenţilor politici un nou proiect naţional, un nou proiect de ţară. Un proiect de ţară nu poate fi complet fără viziunea stângii, fără o viziune în care dreptatea socială şi dinamismul economic, în care protecţia socială şi libertatea economică, în care interesele cetăţeanului şi capitalului românesc să nu îşi găsească un just echilibru", a spus preşedintele PSRO, senatorul Mircea Geoană.
 
Totodată, Geoană a susţinut că proiectul politic "România socială" reprezintă "în premieră" în România.
 
"Este un produs de calitate, care propune României un deceniu al dezvoltării, care propune ca România să iasă din starea de periferie economică şi socială, să iasă din starea de dependenţă faţă de capitalul şi ideile din afara ţării şi să pună demnitatea umană, progresul social şi economic şi ieşirea din starea de codaş al clasamentelor europene de dezvoltare umană principalul scop al următorului deceniu", a arătat Geoană. 
 
El a explicat că PSRO vine în întâmpinarea proiectului de ţară lansat de preşedintele Klaus Iohannis
 
"E nevoie de un nou partid de stânga pentru că sistemul tradiţional de partide (…) se prăbuşeşte sub povara corupţiei a lipsei de competenţă şi de foarte multe ori chiar şi a lipsei de patriotism. (…) Este clar că PSD sub conducerea lui Ponta şi a lui Dragnea a încetat să mai fie un partid social, este o deviere către dreapta şi recentul Cod fiscal arată clar că este un Cod fiscal făcut pentru şi dinspre marele capital. Nu este un Cod fiscal care reprezintă un partid de stânga, este un Cod fiscal al marelui capital", a punctat Geoană. 
 
Proiectul politic al PSRO propune revenirea la cota diferenţiată de impozitare în funcţie de venit, reducerea semnificativă a impozitării muncii, taxarea marilor averi, revenirea la pactul pe educaţie şi cercetare din 2008, înfiinţarea unei bănci de dezvoltare pentru IMM-uri, dar şi crearea unui fond de investiţii pentru energie şi pentru agricultură. Mircea Geoană a subliniat că PSRO este deschis la propunerea PNL cu privire la creşterea graduală a procentului din PIB pentru sănătate către 6% din PIB.