Evenimentul Zilei > International > Parlamentul german a rămas fără internet. Autoritățile cred că este vorba despre un atac cibernetic
Parlamentul german a rămas fără internet. Autoritățile cred că este vorba despre un atac cibernetic

Parlamentul german a rămas fără internet. Autoritățile cred că este vorba despre un atac cibernetic

Parlamentul german nu au mai avut acces la internet, miercuri, începând cu ora 17:00 GMT, din cauza unei defecțiuni generale a serverelor. Purtătorul de cuvânt al Bundestag-ului a invocat o problemă tehnică sau un atac al hackerilor.

"Nu putem determina care este cauza acestei pene, dacă este vorba de o problemă tehnică sau de un atac cibernetic, experții noștri în IT vor stabili", a declarat purtătorul de cuvânt al camerei inferioare a parlamentului pentru cotidianul Die Welt, relatează Agerpres.

În 2014 și 2015, Bundestag-ul și partidele politice din Germania au fost vizate de atacuri ale hackerilor de la serviciile de informații străine, potrivit guvernului german.

Serviciile secrete germane au acuzat mai târziu serviciile secrete ruse că desfășoară campanii internaționale de atacuri cibernetice în scop de spionaj și sabotaj.

Cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat, de asemenea, în noiembrie că Rusia, prin atacuri cibernetice sau activități de dezinformare, ar putea încerca să influențeze alegerile legislative din 2017 din țara sa.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: