Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentarii, multidisciplinari. Cum și-au schimbat deputații specializările
Parlamentarii, multidisciplinari. Cum și-au schimbat deputații specializările

Parlamentarii, multidisciplinari. Cum și-au schimbat deputații specializările

Parlamentarii par a fi buni în orice domeniu. Doar așa se explică cum reușesc să treacă pe la trei, patru sau chiar cinci comisii care nu au nicio legătură cu specializările trecute în CV

În aproape trei ani de mandat, majoritatea parlamentarilor s-au transferat de la o comisie la alta fără a ține cont de studiile pe care le-au urmat, ci mai degrabă de deciziile partidului din care fac parte

 În topul traseismului de la comisiile parlamentare se află deputatul PSD Doina Pană care a schimbat nu mai puțin de cinci. Deși este inginer electrotehnist și a terminat un master în Științe Juridice, acest lucru nu a împedicat- o să treacă de la Comisia pentru egalitatea de șanse la Mediu, Învățământ, Transporturi și Politică Externă. Prin tre parlamentarii multidisciplinari este și deputatul Gheorghe Căprar. Licențiat în științe politice, management și administrarea afacerilor și doctorand în management, Căprar a avansat ușor de la Comisia pentru Drepturile Omului la Comisia de Mediu de unde, după doar o lună, a plecat la Transporturi, unde a stat 30 de zile. Din martie 2015 este la Afaceri Europene, iar de două luni a ajuns și la Comisia de Apărare.


FOTO: Lucia Varga (PNL)Lucia Varga nu s-a mul țumit doar cu Comisia de Mediu sau cea de Agricultură. Ea a trecut și pe la Afaceri Europene. Deputatul PSD Vlad Cosma a schimbat Comisia de Buget pentru cea de Mediu în aceeași lună în care a fost pus sub urmărire penală pentru fapte de corupție.


FOTO: Vlad Cosma (PSD)Valerian Vreme, absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și a Universității Naționale de Apărare „Carol I” este, din iunie 2015, membru al Comisie de Învățământ. El a trecut și pe la Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor.


FOTO: Valerian Vreme (UNPR)Cătălina Ștefănescu, cel mai tânăr deputat, a ajuns membru al Comisiei Juridice fără nicio pregătire profesională în drept. În octombrie 2013 ea a plecat de la Învățământ la Juridică.


Indiferent că sunt de la Putere sau din Opoziție, parlamentarii trec de la o comisie la alta prin decizii de partid


Deși are studii privind managementul afacerilor publice europene, nimic nu l-a împiedicat pe deputatul Titi Holban să fie membru al Comisiei pentru Drepturile omului, dar și la Comisia pentru Tehnologia infromației, ca din martie 2015 să ajungă la Agricultură.


FOTO: Cătălina Ștefănescu (PSDFOTO: Gheorghe Căprar (PSD)FOTO: Doina Pană (PSD)