Evenimentul Zilei > Politica > Parlament – raport favorabil cu un amendament admis pentru bugetul SGG
Parlament – raport favorabil cu un amendament admis pentru bugetul SGG

Parlament – raport favorabil cu un amendament admis pentru bugetul SGG

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat au întocmit, sâmbătă, un raport favorabil cu un amendament admis pentru bugetul alocat Secretariatului General al Guvernului în anul 2017.

Dintre cele 41 de amendamente formulate, unul singur a fost adoptat în unanimitate, acesta vizând finanţarea cheltuielilor de expertizare, avizare şi onorarii notariale (pentru organizaţiile minorităţilor naţionale).

"Dat fiind că nu are impact financiar, susţinem", a declarat secretarul de stat Daniela Pescaru.

Potrivit Agerpres, amendamentele respinse de către membrii Comisiilor reunite de buget se refereau în special la reabilitarea unor biserici din mai multe judeţe.

Instituţia are alocată de la bugetul de stat o sumă de peste 872,1 milioane lei, în scădere cu 2,51% comparativ cu anul precedent, din care 169,1 milioane lei pentru salarii, valoare mai mare decât anul trecut.

Pentru bunuri şi servicii s-au alocat 60,4 milioane lei, cu 4,27% mai puţin decât în anul precedent. Au scăzut şi banii alocaţi pentru deplasări, cu 2,92%, la 3,55 milioane lei.

De asemenea, instituţia are prevăzute 34,5 milioane lei pentru finanţarea proiectelor europene pe cadrul financiar 2014 – 2020. Pentru investiţii s-au alocat peste 1,58 milioane lei, cu 85,71% mai puţin decât în 2016.