Evenimentul Zilei > International > PARLAMENTUL a DECIS! RĂSTURNARE de SITUAȚIE în cazul DETENȚIEI la DOMICILIU
PARLAMENTUL a DECIS! RĂSTURNARE de SITUAȚIE în cazul DETENȚIEI la DOMICILIU

PARLAMENTUL a DECIS! RĂSTURNARE de SITUAȚIE în cazul DETENȚIEI la DOMICILIU

Luni seară, Adunarea Naţională a Franţei a votat crearea unei pedepse de „detenţie la domiciliu sub supraveghere electronica”, în cadrul unei noi serii de pedepse prevăzute de proiectul legii justiţiei, relatează AFP.

În prezent, plasarea sub supraveghere electronică este o reprezintă o modalitate a controlului judiciar al persoanelor înaintea procesului lor sau al unei pedepse cu închisoarea.

Noua pedeapsă autonomă a „arestului la domiciliu sub supraveghere electronică'” va putea fi impusă pentru o infracţiune în locul închisorii pentru o perioadă cuprinsă între 15 zile şi şase luni.

Persoanei care a fost condamnată i se va permite să părăsească locuinţa numai pentru perioada strict necesară exercitării unei activităţi profesionale sau a unui tratament, a participării la viaţa de familie sau a oricărui proiect de integrare. În caz de nerespectare, judecătorul executoriu al pedepsei poate limita autorizările de absenţă sau poate ordona executarea pedepsei cu închisoarea pe durata rămasă a executării sentinţei.

„Judecătorul va putea să se pronunţe mai uşor” pentru această plasare sub supraveghere electronică, potrivit ministrului francez al Justiţiei, Nicole Belloubet. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: