Parisul anunţă noi măsuri de austeritate care vor aduce economii de 100 de miliarde de euro până în 2016

Parisul anunţă noi măsuri de austeritate care vor aduce economii de 100 de miliarde de euro până în 2016

Premierul francez François Fillon a anunţat astăzi un nou plan de austeritate menit să genereze economii de circa 100 de miliarde de euro până în 2016 când deficitul bugetar ar trebui să fie redus la zero, relatează Le Figaro.

Această reformă, emblematică pentru mandatul preşedintelui Nicolas Sarkozy, care ridică de la 60 la 62 de ani vârsta legală de pensionare, va fi devansată cu un an şi va fi aplicată din 2017, a declarat Fillon într-o conferinţă de presă.

Guvernul francez şi-a anunţat, de asemenea, intenţia de a accelera eforturile de austeritate bugetară, cu economii de 100 miliarde de euro, pentru a ajunge la un echilibru al finanţelor publice în 2016.

''Ne aşteaptă mai mulţi ani de eforturi'', a declarat premierul francez, care, în contextul crizei datoriei, consideră că termenul ''faliment nu mai este un cuvânt abstract''.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre măsurile anunţate se numără creşterea vârstei de pensionare la 62 de ani, decizie care va intra în vigoare în 2017, cu un an mai devreme decât se apreciase anterior, creşterea taxei pe valoare adăugată redusă de la 5,5 la 7 procente pentru toate produsele şi serviciile, cu excepţia celor de strictă necesitate, îngheţarea salariilor înalţilor demnitari francezi şi majorarea cu cinci procente a impozitelor pentru marile companii.