Cei trei protestatari sunt Mihai Dide, Mălin Bot si Tudor Cârstoiu. Totoodată, procurorii au decis şi restituirea către Mihai Dide a unui sistem de sonorizare compus din 5 difuzoare şi care era depus la camera de corpuri delicte a Secţiei 1 Politie, scrie wall-street.ro.

„Dispun clasarea cauzei cu privire la comiterea infractiunilor de instigare publica, incitare la ura sau discriminare si tulburarea ordinii si linistii publice”, se arată în ordonanţa de clasare.

„Dupa analizarea mijloacelor de proba administrate in cauza, respectiv dupa vizionarea imaginilor puse la dispozitie de Jandarmeia Romana, precum si a celor obtinute din surse deschise, constat ca lipseste una din trasaturile esentiale ale infractiunii, respectiv tipicitatea ei”.

„De altfel, nu au existat probe ca cei trei au efectuat vreun act care sa iasa din sfera celor protejate de art. 30 (libertatea de exprimare) si art. 39 (libertatea de intrunire) prevazute de Constitutia Romaniei”, se arată în ordonanţa de clasare.

„In cazul de fata, discursurile celor trei nu erau justificate de ura indreptata inspre o minoritate, ci de nemultumirile referitoare la actul legislativ si la cel de guvernare”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

 

Te-ar putea interesa și: