Paraşutist purtat de vânt în pom

Paraşutist purtat de vânt în pom

Vântul a fost ieri inamicul paraşutiştilor militari, care au participat la festivităţile organizate în cen - trul Capitalei de Ziua Forţelor Terestre. Unul din - tre ei a fost purtat de rafale în crengile unui co - pac.

Astfel, unul dintre paraşutiştii care s-a încumetat să ţină piept rafalelor puternice a plonjat în crengile unui copac, iar celălalt - o femeie - a aterizat forţat pe clă- direa Radio Guerrilla.

În timp ce plutonierului-major Camelia Ioniţă nu i-a fost greu să coboare de pe acoperişul clădirii, colegul său, plutonierul adjutant Petru Timofte, a avut nevoie de ajutorul pompierilor, care au reuşit să-l „recupereze“ din copacul aflat în curtea restaurantului „Casa Bucur“ după o aproximativ o oră. „A cerut ajutor la 112“ Cascadoriile involuntare ale paraşutiştilor MAp au avut loc în jurul orei 11.30, când aceştia ar fi trebuit să aterizeze într-un punct fix, în Parcul Izvor. Aterizările ratate au avut totuşi ecou în rândul bucureştenilor, care au rămas muţi de uimire mai ales la vederea paraşutistului „căzut“ în copac. „Nu vezi în fiecare zi aşa ceva. Iniţial, am crezut că este vorba despre o cascadorie foarte bine pusă la punct, însă apoi am auzit cum bărbatul îi ruga pe cei aflaţi în preajmă să sune la pompieri“, ne-a declarat unul dintre bucureştenii aflaţi în apropierea restaurantului.

„A stat săracul suspendat în crengi aproape o oră. Cele două echipaje ale pompierilor şi cel al poliţiei, trimise la faţa locului, au ajuns în câteva minute. Doar că intervenţia acestora a fost îngreunată de cablurile telefonice şi electrice aflate la mică distanţă de crengile copacului. Acesta a fost motivul pentru care au reuşit să ajungă greu la el cu autoscara“, a explicat unul dintre martori. Paraşutistul a fost urcat imediat în ambulanţa chemată în ajutor, însă medicii au precizat că nu s-a ales nici măcar cu o zgârietură. Potrivit oficialilor MAp, cei doi - care au la activ sute de salturi - şi-au ales acele locuri de aterizare pentru a nu crea alte incidente

Ne puteți urmări și pe Google News

GHINIONIST. Pe plutonierul adjutant Petru Timofte rafalele puternice de vânt l-au purtat într-un copac din curtea restaurantului „Casa Bucur“