Paraschivescu, intr-o noua carte

Paraschivescu, intr-o noua carte

Volumul "Bazar bizar", care se va afla, de joi, in librarii, cuprinde unsprezece piese la granita dintre reportaj si scorneala, cu celebritati ale tranzitiei si personaje inventate.

„Bazar bizar”, editat de Humanitas, in colectia „Rasul lumii”, se inscrie pe culoarul pe care Radu Paraschivescu l-a deschis odata cu „Balul fantomelor” si cu „Ghidul nesimtitului”, vandut pana acum in peste 40.000 de exemplare. Volumul „Bazar bizar”, care se va afla, de joi, in librarii, cuprinde unsprezece piese la granita dintre reportaj si scorneala, cu celebritati ale tranzitiei si personaje inventate.

„Bazar bizar”, editat de Humanitas, in colectia „Rasul lumii”, se inscrie pe culoarul pe care Radu Paraschivescu l-a deschis odata cu „Balul fantomelor” si cu „Ghidul nesimtitului”, vandut pana acum in peste 40.000 de exemplare.

„Daca ar trebui sa spun care dintre cele unsprezece povestiri din „Bazar bizar” mi se par mai reusite, cred ca ordinea (descrescatoare) ar arata astfel: „Abdominabil” (e un cuvant stalcit cu buna stiinta, cititi si veti vedea de ce), „Filoclubul”, „Animal Plan(e)t”, „Bushuresti” si „O tunsoare brici”, crede autorul. Cartea va fi lansata la Targul Bookfest, pe 9 iunie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Discutia celor trei declansa energii consumate febril si spornic. Sanda isi lua misiunea in serios chiar din ziua urmatoare, sondand cu sarg terenul printre studentele din anii trei si patru si intocmind la final o lista de opt tinere care pareau sa dea satisfactie la toti parametrii: discretie, bust, igiena, orizont literar, voce placuta, dezinhibitie totala si simt al aventurii.

Membrele octetului isi asumara fara nazuri o noua identitate, convinse ca era preferabil sa desparta apele si sa nu lase doua lumi paralele sa faca nici cel mai mic efort de suprapunere. In afara amfiteatrelor si a salilor de curs le chema Sherry, Apricot, Peach, Plum, Orange, Pear, Strawberry si Tangerine. Ideea de a le atribui nume de fructe fusese a Ancai”. (Fragment din „Filoclubul”).