Parada traseiştilor: USL îşi prezintă "trofeele" politice

Parada traseiştilor: USL îşi prezintă "trofeele" politice

Cei mai noi dintre social- democraţi şi liberali, care au dezertat din PDL, vor primi astăzi girul "poporului" USL.

Opoziţia va da, astăzi, startul campaniei electorale printr-un mare miting organizat în pavilionul central al Romexpo.

PSD, PNL şi PC au mobilizat din întreaga ţară 10.000 de membri care să aplaude validarea tandemului Victor Ponta- premier, Crin Antonescu – prezidenţiabil.

De asemenea, la "Congresul" USL – aşa cum a fost el intitulat de reprezentanţii Opoziţiei - se va adopta o rezoluţie de necolaborare politică cu PDL şi Traian Băsescu.

Liberalii, mai tari la racolări ca PSD

Un moment important în program îl constituie prezentarea achiziţiilor făcute din tabăra adversă. Astfel, pe scenă vor defila cei mai proaspeţi PSD-işti şi liberali, până ieri PDL-işti de frunte. PNL se va împăuna cu achiziţionarea lui Sorin Frunzăverde, fost prim-vicepreşedinte PDL şi pre­şedinte al CJ Caraş-Severin, dar şi cu trupa adusă de acesta: cei 38 de primari de localităţi cărăşene şi cei doi parlamentari din judeţ, senatorul Iosif Secăşean şi deputatul Valentin Rusu. Pentru liberali, Frunzăverde este garanţia câştigării unui judeţ care până la acest moment era fief PDL.

Un al doilea trofeu liberal este preşedintele CJ Neamţ Vasile Pruteanu.

Racolarea acestui baron local din fieful controlat de democrat-liberalul Gheorghe Ştefan  (Pinalti) poate schimba balanţa de putere în favoarea Opoziţiei. Iar dacă cei doi vor reuşi să îşi recâştige mandatele, forţa PNL în USL va creşte.

Piedone nu se schimbă, se conservă

La rândul lor, social-democraţii se vor mândri cu racolarea primarului din Slatina, Darius Vâlcov şi a edilului din Reşiţa, independentul Mihai Stepanescu. PSD va mai contabiliza în dreptul său şi câţiva parlamentari PDL, printre care deputatul PDL de Timiş Gheorghe Ciobanu.

PC se va lăuda cu recuperarea lui Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4. Acesta a revenit lângă Dan Voiculescu după o aventură de câteva luni cu UNPR. 4 aleşi locali importanţi au sărit în ultimele săptămâni din barca Puterii în cea a Opoziţiei. Doi preşedinţi de CJ au fost racolaţi de PNL, iar doi primari de municipii reşedinţă de judeţ de PSD

SECTORUL 6, O BĂTAIE DE CAP PENTRU PONTA ŞI ANTONESCU

Lansarea candidaţilor, amânată din cauza disputelor

"Congresul" USL, organizat iniţial cu scopul de a constitui tribuna de lansare a candidaţilor Opoziţiei pentru alegerile locale, nu mai conţine în programul său şi acest punct. Lansarea a fost amânată pentru începutul lunii mai. Motivul: divergenţele dintre PSD şi PNL pe desemnarea candidatului la Primăria sectorului 6.

Şi social-democraţii, prin Gabriel Mutu, un apropiat al lui Ponta, revendică acest loc, dar şi liberalii prin Rareş Mănescu, omul lui Crin Antonescu. În privinţa candidatului la Primăria Capitalei, PSD şi PNL, găsindu-l pe Sorin Oprescu, a scăpat de o mare bătaie de cap. Sorin Oprescu va fi şi el, azi, prezent la mitingul USL. Citiți și:

  • Cazul Vasile Pruteanu, traseistul perfect: afaceri în familie, anchete ANI și 12 ani la Putere cu toate partidele
  • Pinalti către primarii PDL: Cine vrea să plece să o facă acum!
  • Blaga: Vor fi și plecări inverse!

  • Dan Andronic: Ghid de traseism politic, copyright Crin

Ne puteți urmări și pe Google News