Evenimentul Zilei > Politica > Parada populismului. Parlamentarii USR și-au dat demisia din Parlament
Parada populismului. Parlamentarii USR și-au dat demisia din Parlament

Parada populismului. Parlamentarii USR și-au dat demisia din Parlament

Liderul USR Dan Barna a au anunţat că parlamentarii partidului și-au dat demisia pentru - susțin ei - a nu beneficia de pensiile speciale.

„Timp de 4 ani, USR a solicitat în Parlamentul României eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi eliminarea pensiilor speciale. Le-am cerut şi pentru aleşii locali. Timp de 4 ani, proiectul PLX 282/2017, unul din primele proiecte ale USR din Parlament, care viza eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, a fost blocat şi ţinut în sertarele Parlamentului, în sertarele Camerei Deputaţilor, tocmai pentru că vechea clasă politică nu-şi dorea cu niciun chip ca acest deziderat de morală pentru societate să se realizeze.

În această dimineaţă, grupurile reunite ale USR din Senat şi Camera Deputaţilor au decis cu unanimitatea colegilor prezenţi să ne înaintăm demisiile începând cu ultima zi a actualei legislaturi, tocmai pentru a arăta foarte clar că ceea ce USR susţine şi ceea ce USR promite şi propune României este urmat şi de fapte concrete”, a declarat Barna, la Parlament.

Cum motivează aceste demisii

„Este un angajament de guvernare pe care îl vom respecta şi pe care îl vom pune pe masa oricărei negocieri privind o viitoare guvernare. Este un mesaj foarte clar, pentru că am văzut, după anunţul de ieri al USR privind această decizie (….) o efervescenţă la vechile partide legată de acest subiect. E foarte bine, dar timp de 4 ani ar fi putut să constituie acea majoritate de care era nevoie pentru ca pensiile speciale să fie abrogate. Nu avem niciun fel de dubiu că această temă solicitată de români în toate campaniile trebuie să devină realitate”, a mai spus Dan Barna.

„Astăzi este un moment similar. Am văzut şi pe domnul Ciolacu şi pe liderii PNL spunând că susţin eliminarea pensiilor speciale. Excelent! Este un moment perfect să dovedească că retorica parlamentară poate fi urmată de fapte reale. Domnule Ciolacu, domnilor lideri ai PNL, haideţi să facem astăzi – am şi solicitat colegi, au depus deja cererea la preşedinţii Camerei şi Senatului – un Birou permanent reunit, mâine să avem un plen comun şi să adoptăm legea privind eliminarea pensiilor speciale. Mâine (…) abrogăm regulamentul privind pensiile speciale, astfel încât să puteţi cu adevărat să va urmaţi declaraţiile şi de fapte concrete. (…) Cer acelaşi lucru şi de la celelalte partide”, a încheiat Dan Barna.

Cererile de demisie ale deputaţilor şi senatorilor USR devin efective începând cu data de 18 decembrie.