Timişorenii au putut admira astăzi o paradă a colindătorilor, care au umplut străzile oraşului cu sunete de clopoţei, dubaşi, tromboane şi trompete.
Tineri şi bătrâni îmbrăcaţi în straie populare au defilat prin oraş, cu măşti şi capre, aşa cum cere tradiţia. Şi tot cum cere tradiţia, sutele de colindători au trecut mai întâi pe la sediul prefecturii, al primăriei şi pe la Mitropolia Banatului, vestind Naşterea Mântuitorului. După obiceiul instituit de ani buni, căci evenimentul organizat de către Centrul de Cultură şi Artă Timiş a ajuns la cea de-a XIX-a ediţie, artiştii din oraş, dar şi cei din judeţ, circa 700 de colindători, au venit la Timişoara la colindat. Alaiul colindătorilor deschide sezonul urăturilor de iarnă în Timişoara. Ca în fiecare an, alaiul a pornit de dimineaţă, de la Casa de Cultură şi Artă, îndreptându-se spre Palatul Administrativ, după care au poposit la Mitropolia Banatului, iar, după prânz, s-au oprit în Piaţa Operei, unde au încins o horă până pe-nserat, când desăgile se vor rotunji de mere, nuci, portocale şi dulciuri şi vor porni spre casele lor, unele situate tocmai la poalele munţilor din estul judeţului.
Timişorenii i-au primit cu braţele deschise. Gazde primitoare, oficialităţile locale au ieşit în întâmpinarea artiştilor şi au savurat spectacolul, care a început cu "Deschide uşa, creştine" şi dansul celor de la Ansamblul Banatul. Apoi a continuat cu formaţia din Ghiroda, cu ariile grupului de colindătoare de la Ansamblul Bujorul şi Fanfara Pro Amicitia şi cu alte recitaluri. Corurile parohiale au închinat imnuri de slavă, artiştii, mari şi mici, s-au întrecut în a-şi dovedi talentul, iar apoi alaiul a pornit spre Mitropolia Banatului.