Evenimentul Zilei > Actualitate > Paracetamolul, medicament recomandat pentru a combate simptomele Covid-19, va fi restricționat în Franța
Paracetamolul, medicament recomandat pentru a combate simptomele Covid-19, va fi restricționat în Franța

Paracetamolul, medicament recomandat pentru a combate simptomele Covid-19, va fi restricționat în Franța

Franța a decis să restricționeze vânzarea de paracetamol, medicament recomandat pentru a combate simptomele coronavirusului.

Vânzarea de paracetamol în Hexagon va fi restricţionată în farmaciile franceze şi suspendată pe internet începând de marţi, a anunţat Agenţia Medicamentului.

Așadar, comerțul se va limita la o cutie pentru o persoană fără simptome şi la două cutii în caz de febră sau de dureri, a adăugat agenţia, care se teme de riscurile unei „stocări inutile” în detrimentul celor care au nevoie.

În ceea ce privește durerea sau/și febra, în context cu pandemia de coronavirus, folosirea paracetamolului trebuie să se desfăşoare prin respectarea regulilor de bună utilizare, reaminteşte agenţia sanitară.

Odată cu primul discurs al președintelul Emmanuel Macron, de joi, care decreta închidera scolilor, o bună parte din populația Franței a început să cumpere masiv alimente și medicamente, golind, astfel, supermaketurile și farmaciile.