El a mai adăugat că publicul va avea acces la evenimentul în care Papa Francisc și Patriarhul Daniel vor rosti rugăciuni și cuvântări.
 
„Este o certitudine întâlnirea Papei cu Patriarhul Daniel. Există deja discuţii care se poartă între Episcopia Romano-Catolică şi Patriarhie. Biserica Română nu este coorganizator, noi nu avem nicio implicare în organizarea acestei vizite. Vom fi gazdele acestei întâlniri care va avea loc la Palatul Patriarhiei. (…) Da, în data de 31 mai. (…) Asta se va întâmpla într-o singură zi, probabil, în prima zi a vizitei întrucât am înţeles că, ulterior, va pleca din Bucureşti. (…) Programul vizitei se configurează acum, nu a fost comunicat. Prin martie ni se va comunica şi nouă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru Mediafax.
 
Vasile Bănescu a adăugat că este dorința Papei Francisc să viziteze noua catedrală.
 
„La dorinţa Papei Francisc de a vizita noua catedrală se va merge acolo unde evident va fi acces public, iar cei doi (n.r – Papa Francisc şi Patriarhul Daniel) vor avea un cuvânt, se va rosti rugăciuni, se va cânta. Programul nu e definitivat, dar acestea sunt reperele generale”, a spus Bănescu.
 
El a adăugat că accesul va fi public în Catedrală.
 
„Deocamdată nu am primit din partea Bisericii Româno-Catolice numărul oaspeţilor pe care ei îi pot convoca, dar accesul va fi public şi câtă lume va încăpea în Catedrală va intra. Cine nu găseşte loc va rămâne afară, vor fi ecrane pe care se va difuza întâlnirea”, a precizat Bănescu.
 
Administraţia Prezidenţială a anunţat, oficial, vizita Apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România, în perioada 31 mai-2 iunie 2019.

 

Te-ar putea interesa și: