Vaticanul a anunţat numirea în funcţia de şef al biroului său de presă pe italianul Matteo Bruni, care până acum a fost responsabilul cu coordonarea operaţiunilor mediatice şi în special a călătoriilor Papei Francisc. AFP și dpa relatează  că Matteo Bruni, în vârstă de 42 de ani, îi va succeda lui Alessandro Gisotti.

Acesta din urmă a anunţat joi că se retrage din funcţie, aşa cum era prevăzut, la mai puţin de şase luni după ce a fost numit în acest post. Vaticanul a afirmat că Matteo Bruni vorbeşte limbile engleză, franceză şi spaniolă. Matteo Bruni a declarat: ,,Această numire este cu siguranţă o onoare pentru mine şi îmi place să consider acest lucru un semn de stimă nu doar pentru mine, ci şi pentru munca depusă alături de colegii mei în sala de presă.”

Noul şef al biroului de presă, considerat ca fiind purtătorul de cuvânt al Vaticanului, este o figură bine-cunoscută şi respectată pentru profesionalismul său de către reprezentanţii presei internaţionale. Paolo Ruffini, şeful Departamentului de comunicare al Vaticanuluia a declarat într-un comunicat, că Matteo Bruni ,,cunoaşte perfect maşinăria şi a fost apreciat de-a lungul anilor pentru calităţile sale umane şi profesionale.”