Papa Francisc, Dăncilă şi DEMISIA. Reacţia premierului: „Categoric da, fără îndoială”
Editura Evenimentul si Capital

Papa Francisc, Dăncilă şi DEMISIA. Reacţia premierului: „Categoric da, fără îndoială”

Autor: | | 2 Comentarii | 2024 Vizualizari

O nouă informație despre vizita la Vatican al premierului Viorica Dăncilă este le iveală. Papa Francisc i-ar fi pus o întrebare mai puțin obișnuită.

Întrebată, într-o intervenţie la Antena 3, ce a discutat cu Suveranul Pontif, Viorica Dăncilă a spus că Papa a întrebat-o dacă „are puterea” să-şi ducă „mandatul la capăt”. „Categoric da, fără îndoială”, a susţinut premierul că i-ar fi răspuns şefului Bisericii Catolice, anunță B1.ro.

Viorica Dăncilă a mai anunţat că, în discuţia pe care au avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat că va veni în 2019 în România. Premierul a precizat că Suveranul Pontif a întrebat-o despre credinţa românilor şi dacă există înţelegere între bisericile catolică şi ortodoxă din România.

Anunţul unei vizite a Suveranului Pontif s-a făcut simultan de Sfântul Scaun şi Preşedinţia României a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook, preotul Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucureşti. Purtătorul de cuvânt spune că a fost "rugat" de către nunţiul apostolic în România, Miguel Maury Buendía să facă o precizare pentru presă în acest sens şi remarcă faptul că Sfântul Scaun nu a făcut nicio referire despre o viitoare vizită a Papei Francisc în România după ce premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audienţă la Vatican.

„Vizita Papei în România. Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României”, se spune în postarea lui Doboş de pe Facebook.

„Astăzi Sfântul Părinte Francisc a primit-o în audienţă pe E.S. Dna Viorica Dăncilă, Primul Ministru al României, care ulterior s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Card. Pietro Parolin, Secretar de Stat, însoţit de Excelenţa Sa Mons. Paul Richard Gallagher, Secretar pentru Relaţiile cu Statele.

În decursul discuţiilor cordiale s-au oprit asupra bunelor relaţii bilaterale dintre Sfântul Scaun şi România. Au fost subliniaţi paşii făcuţi pentru favorizarea cooperării în domeniul educaţiei şi a fost exprimată speranţa că aceasta se va putea consolida în curând prin intermediul unor oportune acorduri. Au fost notate şi câteva teme de actualitate, printre care importanţa concordiei în interiorul societăţii româneşti pentru căutarea binelui comun.

În fine, au fost evocate unele perspective pentru viitorul proiectului european, asta şi în vederea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pe care România o va asuma în primul semestru din 2019”, se spune în comunicatul Vaticanului, ulterior primirii în audienţă a premierului Dăncilă.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate