Papa Francisc a invitat pe catolicii din întreaga lume să se conecteze cu el online și să se alăture în rugăciune, după ce a confirmat că a creat un nou profil pe o aplicație social media axată doar pentru închinare.
Vorbind duminică credincioşilor, Pontiful a spus că internetul și mass-media sociale sunt locuri primordiale atât pentru a construi relații și comunitpţi, cât și pentru a se ruga împreună, precum și pentru a-și exprima preocuparea pentru cele două naufragii din Marea Mediterană care au condus la decesul a 170 de imigranţi.
Papa, care a îmbrățișat internetul de la început, și-a anunțat mesajul ca să coincidă cu Ziua Mondială a Comunicațiilor pe 29 ianuarie. El a descris internetul și social media drept "o resursă pentru vremurile noastre".
El a spus: "Sunt gata de a intra în contact cu alţii, de a împărtăşi valori si proiecte şi de a exprima dorinţa de a face o comunitate. Internetul ne poate ajuta, de asemenea, să ne rugăm împreună."
Papa Francisc a anunțat, de asemenea, noul său profil cu privire la aplicația "Faceți clic pentru a te ruga", lansată la Vatican. După ce a făcut acest lucru, Francis, care a recunoscut că la început a fost un "dezastru" cu tehnologia. Platforma oficială este pentru Rețeaua de rugăciune mondială a Papei, inclusiv o ramură pentru tineri, numită "Mișcarea Tinerilor Euharistici".
Click to Pray ( click pe rugăciune), care este disponibil atât în formatele Android cât și iOS, este, de asemenea, platforma oficială de rugăciune pentru viitoarea reuniune mondială a Zilei Mondiale a Tineretului din Panama, la care Papa Francisc va participa în timpul vizitei sale din țară în perioada 23-27 ianuarie.
Acesta trimite utilizatorilor notificări de rugăciune de trei ori pe zi - dimineața, după-amiaza și seara, precum și o petiție specială despre Ziua Mondială a Rugăciunii, sărbătorită în prima vineri a fiecărei luni. Alte secțiuni includ o pagină "Rugați-vă în fiecare zi" cu noi rugăciuni disponibile de trei ori pe zi, precum și o secțiune "Roagă-te cu rețeaua", care permite utilizatorilor, inclusiv lui Papa Francisc însuși, să împărtășească intențiile de rugăciune cu alții, notează express.