Papa Benedict, vedetă pe YouTube|VIDEO

Papa Benedict, vedetă pe YouTube|VIDEO

Biserica Romano-Catolică şi-a dezvoltat capacităţile de comunicare la nivel global, prin lansarea, vineri, a propriilor transmisii video prin intermediul popularului site YouTube.

Deşi nu este considerat a fi o figură la fel de charistmatică precum predecesorul său, Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea încearcă să îşi câştige popularitatea. În acest sens, Suveranul Pontif i-a invitat pe catolicii de pretutindeni să se alăture "marii familii care nu cunoaşte graniţe" într-un "dialog al adevărului".

Potrivit prezentării care apare pe pagina de start, canalul îşi propune să ofere o acoperire completă a principalelor activităţi papale şi ale Vaticanului.

Imaginile video sunt produse şi furnizate de către Centro Televisio Vaticano (CTV), televiziunea oficială a Vaticanului, iar la elaborarea textelor contribuie şi Radio Vatican.

Ne puteți urmări și pe Google News

Site-ul este conceput ca unul de ştiri, care prezintă poziţia Bisericii Catolice cu privire la principalele probleme mondiale.

"Noile tehnologii au un potenţial extraordinar, în cazul în care sunt folosite în scopul înţelegerii şi al solidarităţii umane. Aceste tehnologii sunt adevărat dar pentru umanitate şi, de aceea, trebuie să ne asigurăm că aceste avantaje sunt folosite în favoarea oamenilor şi a societăţii."

Benedict al XVI-lea