Papa Benedict al XVI-lea le cere tinerilor să iasă din criza morală

Papa Benedict al XVI-lea le cere tinerilor să iasă din criza morală

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns, ieri, la Madrid, pentru a participa la "Zilele Mondiale ale Tineretului", pe fondul unor proteste masive ale spaniolilor, nemulţumiţi de cheltuielile pe care le face statul pentru această vizită a Suveranului Pontif.

Întâmpinat la aeroport de Regele Spaniei, Juan Carlos, şi de Regina Sofia, Suveranul Pontif a rostit primul discurs oficial, la o temperatură de peste 37 de grade, în limba ţării gazdă. Papa a vorbit, cu îngrijorare, în actualul context socio-economic în care se găseşte Europa, în mod special Spania, despre lipsa locurilor de muncă pentru tineri, droguri şi persecuţiile pe care le suferă creştinii, scrie ziarul italian "Il Messaggero". "Această criză economică este şi o criză de etică, iar fără etică economia nu poate funcţiona. Omul trebuie să fie centrul economiei, şi nu invers", a spus Şeful Bisericii Catolice. "Dacă tinerii de azi nu găsesc perspective pentru viaţă, prezentul nostru este greşit şi rău", a continuat Papa, care, susţine presa din Italia, pe durata zborului spre Madrid, a evocat de mai multe ori actuala criză, care îngenunchează echilibrul unor ţări. "Să nu vă fie ruşine de Dumnezeu!" Suveranul Pontif a primit însă cele mai multe aplauze după ce a rostit: "Vreau să le spun tinerilor, cu toată forţa inimii mele: să nu vă fie ruşine de Dumnezeu!".

Cotidianul iberic "El Pais" susţine că, pe durata celor patru zile ale vizitei, Papa a decis să ofere iertare completă celor care se spovedesc în timpul "Zilelelor Mondiale ale Tineretului" în cele peste 200 de confesionale instalate în Parcul Retiro din Madrid.

Pe durata Sărbătorii iertării şi a vocaţiilor, preoţii au primit permisiunea să ridice excomunicarea femeilor ce mărturisesc păcatul avortului în perioada 15-21 august şi se căiesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

În pofida miilor de pelerini de străzile Madridului, Papa Benedict al XVI-lea se află într-o ţară în care doar 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani se declară catolici practicanţi, iar trei din zece se declară atei sau necredincioşi. "Această criză economică este şi una de etică iar fără etică economia nu poate funcţiona căci omul este centrul acesteia.“ BENEDICT AL XVI-LEA, Suveranul Pontif