Scăpați de mirosul urât al pantofilor. Cele mai rapide soluții

Pantofi. Sursa foto: Pixabay

Pantofii, mai ales cei care nu sunt din piele, capătă în timp un miros neplăcut. Pentru asta există câteva soluții simple care pot îndepărtat acele izuri urâte din interior.

Pantofii au un miros urât? Câteva metode simple care te scapă de izul neplăcut

Multă lume se confrunta, la un moment dat, cu mirosul neplăcut din încălțăminte. Cauzele pot fi multiple, una dintre ele ar fi de natură medicală. Mai exact, acele mirosuri sunt provocate de bacterii care se dezvoltă din cauza unei igiene precare sau a transpirației picioarelor.

Pentru a preveni mirosul neplăcut din pantofi este recomandată încălțăminte din piele. De asemenea, se recomandă schimbarea pantofilor mai des. Chiar dacă sunt comozi, ar fi bine să nu-i purtați zilnic. Iar atunci când purtați ghete alegeți șosete din bumbac deoarece permit pielii piciorului să se mențină uscată.

Pantofii au un miros urât? Câteva metode simple care te scapă de izul neplăcut. Sursa foto: Pixabay

Nu uitați de branțurile antibacteriene

O altă soluție cu rezultate eficiente sunt branțurile antibacteriene pentru pantofi. Acestea conțin fibre de bambus sau cărbune activ care absorb rapid umezeala din pantofi. Este important de știut că trebuie schimbate la fiecare trei luni. Un alt sfat foarte util este acela ca pe timpul nopții să puneți în pantofi filtre absorbante de umiditate.

Mai mult, puteți spăla pantofii în interior și exterior, mai ales că există încălțăminte care poate fi pusă la mașina de spălat. Un alt sfat mai vechi, ar fi umplerea pantofilor cu ziare. Există și filtre pe care le puteți cumpăra de la farmacie. Sunt eficiente și au o durabilitate de până la trei luni.

Pantofii au un miros urât? Câteva metode simple care te scapă de izul neplăcut. Sursa foto: Pixabay

Pantofii pot fi salvați cu lavandă sau cedru

Este recomandat să puneți în pantofi lavandă uscată sau cedru. Metoda este foarte simplă, puneți într-o șosetă subțire lavanda și lăsați să stea în pantofi câteva zile. În cazul în care lavanda sau cedrul s-a umezit introduceți altă doză.

Mai sunt și acele  spray-uri parfumate, dar nu distruge bacteriile.  Dacă mirosul persistă alegeți spray-uri antibacteriene de calitate. Puteți ștergere pantofii cu oțet sau cu suc de lămâie deoarece au efecte antibacteriene, dar trebuie să aveți grijă să nu deteriorați pantofii dacă sunt din piele.

Dar cel mai important lucru este să acordați o îngrijire atentă, atât în exterior, cât și în interiorul pantofilor. După fiecare purtare este indicat să-i curățați și să-i ștergi foarte bine interior cu o cârpă moale și umedă. Pantofii ar trebui păstrați în locuri uscate, în cutiile originale și nu uitați de săculeții cu silicon.