Doi studenți de la USAMV au lucrat mai multe ore pentru a construi un pantof de ciocolată, un ornament pentru un tort de nuntă.  Studenții voluntari ai Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj, Napoca, Amalia Nemeș și Alexandru Szabo,  au lucrat mai multe ore pentru a imprima pantoful de ciocolată, care este cât se poate de comestibil și care este ornat cu un trandafir alb, făcut din marțipan.

”Imprimanta a sosit în luna decembrie la Laboratorul de Biotehnologii Alimentare din cadrul Institutului pentru Științele Vieții, am încercat și atunci, dar nu am reușit și am reluat experimentul acum. Am lucrat cam patru ore, dar cel mai mult ne-a luat să stabilim toate coordonatele, toți parametrii imprimantei, duza prin care curgea ciocolata etc… Imprimanta are modelele ei, noi am ales acest pantof, care poate fi umplut cu cremă, dulceață, praline, fiecare cu ce-și dorește. Am folosit ciocolată menaj, dar nu cu unt de cacao, ci cu ulei de palmier și alte grăsimi vegetale, și am turnat pantoful strat cu strat. Am încercat să facem floarea de decor a pantofului tot la imprimantă, din marțipan, dar nu am reușit și atunci am modelat-o manual. Pantoful e comestibil”, a spus Alexandru Szabo despre proiectul la care a lucrat și care a fost numit generic ”pantofului de ciocolată”.

Imprinata 3D care poate face diferite tipuri ornamente delicioase va fi folosită în viitorul apropiat pentru a face mărțișoare.