''Acesta este un atac cibernetic real care vizează o parte a guvernului (german). Acest atac este încă în desfăşurare'', a declarat deputatul conservator Armin Schuster, membru al acestei comisii. Niciun detaliu suplimentar nu va fi dat pentru a nu dezvălui informaţii hackerilor, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

''Nu putem evalua pe deplin amploarea daunelor astăzi, ar fi prematur'', a spus Schuster, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel.

Agenţiile de presă dpa şi Reuters au relatat miercuri că o grupare de hackeri ruşi cunoscută sub numele APT28 a atacat sistemele informatice ale Ministerului de Externe şi Ministerului Apărării din Germania şi a sustras informaţii confidenţiale.

Guverne şi experţi în securitate din Occident susţin că există conexiuni între gruparea intitulată APT28 sau 'Fancy Bear' şi o agenţie de spionaj rusă şi că această grupare a fost implicată în atacurile cibernetice asupra Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA, înaintea alegerilor din 2016, şi camerei inferioare a parlamentului german în 2015.

De asemenea, gruparea rusă este suspectată de comiterea unui atac cibernetic asupra NATO.

Serviciile de Informații din Germania sunt în alertă!

Ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, a afirmat joi că atacul cibernetic este sofisticat din punct de vedere tehnic şi că a fost plănuit cu mult timp înainte, adăugând că măsurile de securitate pentru a identifica originea atacului sunt în desfăşurare.

''Atacatorul extrem de profesionist a fost monitorizat de către autorităţile din domeniul securităţii pentru a obţine o imagine mai aprofundată asupra modului de atac şi obiectivul acestuia şi pentru a iniţia măsuri de securitate corespunzătoare cazului'', a spus ministrul german.

Serviciile de informaţii germane, care se temeau de anul trecut că atacuri cibernetice ar putea perturba alegerile legislative din 24 septembrie, au acuzat în mod repetat serviciile secrete ruse de organizarea unei serii de atacuri informatice în scop de spionaj şi sabotaj

 

Te-ar putea interesa și: