HSBC, una dintre cele mai mari bănci din lume, cu operațiuni la nivel global, în cincizeci de țări, intenționează să-și reducă numărul de angajați de la 235.000 la 200.000, potrivit unui comunicat oficial. Restructurările ar urma să se petreacă în următorii trei ani. Banca a raportat o reducere a profitului pe anul trecut, cu 33%, care a intervenit în urma unor deprecieri de active de 7,3 miliarde de dolari generate de operaţiunile şi de investiţiile din Europa. Astfel, profitul înregistrat a fost de 13,35 miliarde de dolari, raportat la estimările analiștilor care se așteptau la un câștig de 20,03 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, HSBC a avertizat că situaţia angajaţilor şi a clienţilor săi este afectată semnificativ de epidemia de coronavirus din China, ceea ce pe termen lung ar putea avea ca efect scăderea veniturilor și creșterea ratei creditelor neperformante.

HSBC este una din băncile vizate de ancheta Comisiei Europene într-un dosar privind manipularea EURIBOR, într-un scandal care a izbucnit la începutul anului trecut. Comisia Europeană a luat o decizie fără precedent în acest scandal, amendând opt bănci de renume, care au fost acuzate că și-au păcălit clienții.