Evenimentul Zilei > International > Panică în lumea finanțelor! Un gigant bancar face concedieri masive: zeci de mii de oameni…
Panică în lumea finanțelor! Un gigant bancar face concedieri masive: zeci de mii de oameni…

Panică în lumea finanțelor! Un gigant bancar face concedieri masive: zeci de mii de oameni…

Un gigant bancar cu sucursale în întreaga lume a anunțat că va concedia în jur 35.000 de angajați, dintr-un total de 235.000. Prin această măsură, estimează că-și va reduce costurile cu circa 4,5 miliarde de dolari până în 2022. Concedierile vin pe fondul încetinirii creşterii economice pe principalele pieţe ale HSBC.

HSBC, una dintre cele mai mari bănci din lume, cu operațiuni la nivel global, în cincizeci de țări, intenționează să-și reducă numărul de angajați de la 235.000 la 200.000, potrivit unui comunicat oficial. Restructurările ar urma să se petreacă în următorii trei ani. Banca a raportat o reducere a profitului pe anul trecut, cu 33%, care a intervenit în urma unor deprecieri de active de 7,3 miliarde de dolari generate de operaţiunile şi de investiţiile din Europa. Astfel, profitul înregistrat a fost de 13,35 miliarde de dolari, raportat la estimările analiștilor care se așteptau la un câștig de 20,03 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, HSBC a avertizat că situaţia angajaţilor şi a clienţilor săi este afectată semnificativ de epidemia de coronavirus din China, ceea ce pe termen lung ar putea avea ca efect scăderea veniturilor și creșterea ratei creditelor neperformante.

HSBC este una din băncile vizate de ancheta Comisiei Europene într-un dosar privind manipularea EURIBOR, într-un scandal care a izbucnit la începutul anului trecut. Comisia Europeană a luat o decizie fără precedent în acest scandal, amendând opt bănci de renume, care au fost acuzate că și-au păcălit clienții.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: