Evenimentul Zilei > International > PANICĂ în cercurile democrate: Trump nu se ÎNMOAIE. Se anunță o guvernare DURĂ și CONSERVATOARE
PANICĂ în cercurile democrate: Trump nu se ÎNMOAIE. Se anunță o guvernare DURĂ și CONSERVATOARE

PANICĂ în cercurile democrate: Trump nu se ÎNMOAIE. Se anunță o guvernare DURĂ și CONSERVATOARE

Nominalizările pentru viitorul executiv indică intenția clară a lui Trump de a nu renunța la nici una din promisiunile care i-au atras valuri de ură.

Donald Trump s-a întâlnit sâmbătă cu fostul său inamic republican, Mitt Romney, iar duminică a avut o întrevedere cu Wilbur Ross, un miliardar cunoscut ca „regele falimentelor”, ca parte a consultațiilor pentru completarea viitorului guvern. Întâlnirile au avut loc la Trump International Gulf Club din New Jersey, și la ele a participat și vicepreședintele ales Mike Pence.

Wilbur Ross, un investitor în vârstă de 78 de ani, celebru pentru restructurările companilor măcinate de datorii din domeniul cărbunelui, oțelului și textilelor, este un critic aprig al Acordului Nord-American de Liber Schimb, alianța comercială dintre SUA, Canada și Mexic pe care Trump a promis că o va renegocia. Ross va ocupa foarte probabil postul de secretar pentru comerț în viitorul executiv.

Mitt Romney, un republican moderat, care a candidat împotriva lui Obama în prezidențialele din 2012, are șanse să devină viitorul secretar de stat. Într-o scurtă declarație după întâlnire, Romney a afirmat că a avut cu Trump „o discuție cuprinzătoare” despre „diferite regiuni ale lumii”.

Anterior, Romney a fost un aprig dușman al lui Trump, pe care l-a numit „trișor” și „farsor”. De asemenea, a spus că politica sa externă este foarte foarte neînțeleaptă”.

Nominalizările făcute până acum de Donald Trump arată că acesta dorește o guvernare conservatoare și să-și respecte promisiunile controversate care i-au atras valuri de ură.

El îl va numit pe Mike Flynn, un general de armată în retragere, în postul de consilier pentru securitatea națională. Flynn declara recent că privește NATO cu suspiciune și că Statele Unite ar trebui să dezvolte „un nou set de alianțe pentru secolul XXI”.

Tot Flynn și-a exprimat săptămâna trecută exasperarea față de „răbdarea strategică” a lui Obama față de sporirea puterii nucleare a Coreei de Nord. Nu de mult, fostul general a scris un articol în care afirma că America se află într-un „război global” împotriva „unei alianțe inamice care merge de la Phenian, în Coreea de Nord, până la Cuba și Caracas”.

Stânga corectă politic a fost groaznic de iritată și de o altă afirmație a lui Flynn:

„Teama de musulmani este rațională”.

Un alt nume care a stârnit mulți nervi în cercurile neo-marxiste este Ken Blackwell, care răspunde de domeniul politicii interne în echipa care se ocupă de tranziția puterii. Acesta declara că homosexualitatea este „o încălcare a legii lui Dumnezeu” și că persoanele gay pot fi reabilitate.

Pentru funcția de Procuror General, Trump l-a nominalizat pe senatorul de Alabama, Jeff Sessions, cunoscut ca un opozant al imigrației și care nu a fost acceptat ca judecător federal pentru „rasism”.

Tabăra democrată, aflată în degringoladă după înfrângerea lui Hillary Clinton, s-a arătat panicată de nominalizările lui Trump, care dovedesc intențiile sale clare de dreapta. Ron Wyden, senator de Oregon, a declarat pentru New York Times: „Președintele ales a creat o echipă pentru Casa Albă care întrupează retorica sa cea mai dezbinatoare din campania electorală”.