Panduru, demis de la Farul pentru incompetenta

Panduru, demis de la Farul pentru incompetenta

Basarab Panduru a fost demis duminica seara din postul de antrenor principal al echipei de fotbal Farul Constanta.

Motivul demiterii: incompetenta. „Marinarii” n-au castigat niciun meci pe teren propriu in aceasta primavara! In opt jocuri, constantenii au inregistrat sase remize (1-1 cu FC Vaslui, 1-1 cu Steaua, 1-1 cu FC Arges, 1-1 cu Dinamo, 0-0 cu Gloria Bistrita si 0-0 cu Universitatea Craiova) si doua esecuri (1-2 cu Rapid si 1-3 cu Poli Timisoara).

Interesant este faptul ca dobrogenii au strans in doar sase partide sustinute in deplasare trei victorii (1-0 cu Unirea, 2-1 cu Jiul si 2-0 cu Poli Iasi) si un egal (0-0 cu Ceahlaul), adica zece puncte, fata de numai sase puncte in opt jocuri pe teren propriu!

Demiterea lui Panduru in acest moment surprinde totusi, deoarece echipa s-a salvat de la retrogradare, iar pana la finalul campionatului mai este doar o etapa, in care trebuie sa „bifeze” o deplasare la CFR Cluj. In ultimul joc, constantenii vor fi condusi de pe banca de directorul tehnic Ion Marin si de „secundul” Cristian Camui.

Ne puteți urmări și pe Google News

„A zis ca vrea zece milioane de dolari pentru transferuri?! Poate ii dau 40, cine stie... e o rusine ca n-am reusit sa batem pe nimeni tot returul!”, a rabufnit patronul Gheorghe Bosanceanu. „Motivul despartirii de Panduru este numarul colosal de puncte stranse de Farul in acest retur”, a motivat Florentin Chiforeanu, presedintele Farului.

„Nu-mi place ca, atunci cand doua parti se despart, sa arunce cu noroi una in cealalta”, a declarat Panduru. Au trecut numai zece zile de la momentul in care conducerea clubului anuntase ca fostul jucator al Stelei va ramane inca un sezon la echipa de la malul Marii!

RECORD

36 de schimbari de antrenori In aceasta editie a Ligii I, doar opt echipe (Dinamo, Steaua, Rapid, Pandurii, UTA, Otelul, Gloria si Poli Iasi) n-au schimbat antrenorii. In rest, celelalte zece competitoare au facut 36 de schimbari pe bancile tehnice!

Ceahlaul a avut cinci tehnicieni: Mihai Stoica, Vasile Silaghi, Florin Marin, Ion Moldovan si Aurel Sunda! Marin Duna, Jean Vladoiu, Liviu Ciubotariu, Sorin Cartu si Eugen Nae sunt cei cinci antrenori folositi de FC National!

Poli Timisoara, Universitatea Craiova si, acum, Farul tin aproape, cu patru inlocuiri. Sorin Cartu, Dorinel Munteanu si Florin Marin au plecat de la cate doua echipe in acest sezon. Ion Marin a devenit a doua oara interimar la aceeasi formatie, Farul. (Razvan Toma)