Pandemia, ţinută sub control de Guvern

Pandemia, ţinută sub control de Guvern

"Declanşarea pandemiei nu ne-a luat prin surprindere", a declarat astăzi ministrul de Interne, Dan Nica, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a prezentat în faţa Comitetului planul naţional pentru combaterea pandemiei, elaborat de Ministerul Sănătăţii.

"Viaţa în România trebuie să decurgă normal", a declarat el şi a adăugat că populaţia trebuie să ia o serie de măsuri preventive. În plus, fiecare instituţie va elabora un plan de pandemie propriu. De asemenea, ministrul a spus că gradul de severitate al pandemiei este moderat.

Absenţii de la şedinţe vor fi demişi

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul Emil Boc, prezent în şedinţa Comitetului, a declarat că Executivul abordează cu maximă responsabilitate situaţia şi că asigură funcţionarea normală a statului.

"Nu acceptăm niciun fel de indisciplină sau de scuză", a spus primul-ministru, referindu-se la cei care au lipsit de la şedinţele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, invocând că sunt în teritoriu. Membrii care nu se prezintă la şedinţe vor fi imediat demişi şi înlocuiţi din componenţa structurii, a avertizat Boc.

CITIŢI ŞI:

Pandemia de gripă porcină, decretată după manual