4 august

 

„Până în anul 2030 nu o să mai fie bătrâni pe Pământ!” – Bill Gates. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 4 august s-au născut Florian Greyer, Percy Shelley, Sir William Hamilton, Joseph Etienne Lenoir,  Cezara Dafinescu, Olga Greceanu.

 

Astăzi, în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: 7 tineri din Efes, Tatuil. Aducerea moaştelor Sf. Evdochia. Nimic în „Kalendar”.

 

De Lammas, de la 1 august încep calculele și interpretare horoscopului pentru anul viitor, pe care întotdeauna l-am terminat până la echinocțiul de toamnă. Anul acesta am o reținere, o frână psihică. M-am săturat să fiu o Cassandră într-o lume a gândacilor de bucătărie.

Astăzi, patru planete retrograde, multe aspecte negative, configurație ”roata de locomotivă”. Nimic bun…

Nimic bun nu vine nici pe surse. Informaţii confirmate de „War and Peace Institute” arată că, evident şi indubitabil, Federaţia Rusă s-a antrenat în noua cursă a înarmărilor. De exemplu, în „mare secret” dar ştie toată lumea, în Sudul Moscovei, probabil pe lângă Tula, în cadrul unei mari unităţi militare de gardă, a avut loc o ceremonie de absolvire, weeekendul trecut. Absolvirea cursurilor de doi ani și jumătate la ceea ce s-ar traduce drept „Academia feminină de trăgători de elită Roza Shanina”. Academia fetelor periculoase miroase a parfumuri franţuzeşti, mai puțin a praf de puşcă şi se aude muzică de ultimă oră. Iar, spun specialiștii, deocamdată totul arată ca un joc pe computer, tinerele folosesc intensiv simulatoarele. Dar ofiţerii evaluează performanţele, psihologii fac profilul fiecărei fete, maiştri militari măsoară şi cântăresc pe fiecare în parte. Pentru prima dată în lume trăgătoarele de elită nu au mai primit arme de mare serie. Pentru fiecare s-a fabricat la Tula o armă specială, după caracteristicile şi dimensiunile (înălţime, lungimea braţelor şi a gâtului, acuitate vizuală) fiecărei cursante. Primele 30 de absolvente au primit gradul de sublocotenent (mladșii leitenant). Odată cu însemnele de ofițer absolventele au primit și câte o geanta diplomat lungă, foarte lungă. Câteva fete, mai nerăbdătoare, au dispărut cu darul, cu tot, nu au așteptat terminarea festivității. După un timp s-au auzit dispre poligonul de tir niște zgomote ușoare, înfundate, mai mult un țăcanit metalic, foarte departe de împușcătura unei arme de precizie. Gurile rele spun că ar fi vorba de carabine electromagnetice cu accelerație liniară. Americanii au de peste două decenii astfel de arme, dar au mers pe calibre mari, navale, gen ”railgun”.

Fiecare absolventă, trăgătoare de elită, a jurat să devină o nouă Roza Shanina. Este numele pe care îl poartă Academia. Dar cine a fost această Roza Shanina?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE