Evenimentul Zilei > Politica > Până CÂND trebuie să ramburseze AEP banii cheltuiți de PARTIDE în CAMPANIA ELECTORALĂ pentru alegerile locale
Până CÂND trebuie să ramburseze AEP banii cheltuiți de PARTIDE în CAMPANIA ELECTORALĂ pentru alegerile locale

Până CÂND trebuie să ramburseze AEP banii cheltuiți de PARTIDE în CAMPANIA ELECTORALĂ pentru alegerile locale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) au anunțat, într-un comunicat de presă, data până la care trebuie să ramburseze competitorilor electorali cheltuielile efectuate pentru campania electorală la alegerile locale din iunie este 5 decembrie 2016.

"Menţionăm că data până la care AEP trebuie să finalizeze controlul finanţării campaniei electorale pentru alegerile locale este 4 noiembrie 2016. Totodată, precizăm că la data de 19.10.2016 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, Legea nr. 183/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Conform actului normativ menţionat, Curtea de Conturi poate controla legalitatea validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali în termen de 30 de zile de la data finalizării controlului finanţării campaniei electorale de către AEP, situaţie în care termenele pentru rambursarea cheltuielilor electorale se prelungesc cu 30 de zile", se arată în document.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: