Evenimentul Zilei > International > Până când a fost extinsă starea de urgenţă în Spania din cauza coronavirusului?
Până când a fost extinsă starea de urgenţă în Spania din cauza coronavirusului?

Până când a fost extinsă starea de urgenţă în Spania din cauza coronavirusului?

Guvernul spaniol a reușit să efectueze o a cincea prelungire a stării de urgenţă cu interzicerea deplasărilor între provincii, iar purtarea măștilor inclusiv pe stradă este de astăzi obligatorie.

În Spania a fost prelungită starea de urgenţă.

Aproape 40% din cei 95 de morți au fost raportaţi de Barcelona. Potrivit Centrului de Urgențe și Alerte Sanitare, evoluția epidemiei este cea așteptată. Masca de protecție devine obligatorie începând de joi, 21, mai chiar și în aer liber, iar experții recomandă folosirea, dacă distanța de securitate de 2 metri nu poate fi păstrată.

Starea de urgenţă se va extinde în Spania până la cel puțin 7 iunie.

În regiunea Madrid au fost distribuite pentru toți beneficiarii cardului de sănătate prin farmacii măşti de protecție cu multiple utilizări. Deși numărul îmbolnăvirilor scade și majoritatea regiunilor spaniole aplică în diverse faze planul de revenire la normal, Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență până în 7 iunie, pentru a asigura interzicerea deplasărilor între provincii și a controla astfel transmiterea virusului. Spania este între țările cu cel mai ridicat număr de persoane decedate, aproximativ 28 de mii, și cu cei mai mulți infectați – peste 230.000

Executivul a renunțat definitiv la prelungirea de o lună a stării de urgenţă și a solicitat Parlamentului să reînnoiască situația excepțională din Spania pentru a cincea oară cu încă cincisprezece zile.

Premierul spaniol Pedro Sánchez şi-a cerut scuze pentru erorile comise în timpul crizei coronavirusului

În timpul discursului său, Pedro Sánchez, şi-a cerut scuze cetățenilor pentru greșelile comise în gestionarea crizei de sănătate a coronavirusului și pentru „lipsa resurselor”. În plus, el a dat asigurări că: „comunitățile autonome își vor recupera treptat capacitatea deplină de luare a deciziilor”, potrivit elconfidencial.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: