Povestitorul: (ca pentru sine) Există oare DNA pe alte planete? Să vedem ce zice cartea (citește) ,,Majoritatea savanților au ajuns la concluzia că există viață extraterestră, inteligentă, avându-se în vedere că numai în galaxia noastră există peste o mie de miliarde de sori în jurul cărora pot gravita planete, pe care există viață inteligentă cu grad avansat de civilizație. Întrebarea naivă dar punctuală a tuturor este următoarea: există DNA în afara planetei noastre, a galaxiei nostre sau în afara ei? Logica simplă duce la concluzia că pe planeta sau planetele extrasolare unde se află viață civilizată există politică și politicieni, ceea ce înseamnă că automat, există și corupție. Atunci există și DNA. Și de aici o serie de întrebări: Cum se numește, direcție, secție, compartiment sau oficiu? De care structură socială de acolo aparține, ce competență materială are, face dosare tuturor sau numai la comandă, soluționează dosarele la toți înainte sau după alegeri? De cine este condus DNA-ul lor? De entitățile lor de acolo, sau de roboți ultaperformanți, care fac dosarele potrivit programului din soft? În vederea audierii, cum sunt săltați penalii de acolo, cu mascați sau fără? Există presă, televiziune, care să transmită momentul când îi bagă în dubă sau în OZN-uri ci sirenă și girofar? Ei au beci domnesc?

Adâncindu-ne în întrebări, nu se poate să nu ne gândim dacă dosarele de acolo sunt făcute sau nu pe baza interceptărilor și denunțurilor, sau mai au și altceva

Ei au abuz în serviciu? Au protocoale?

Sunt tot atâtea întrebări la care savanții lumii vor da răspuns. Sigur, adepții teoriei conspirației susțin că DNA-ul nostru din Str. Știrbei Vodă ar fi în posesia unor licurici extratereștri, care ,cică ar decide direcțiile de acțiune.

Sunt doar zvonuri, dar argumentele susținătorilor că acolo, pe Știrbei Vodă ar fi un fel de Area 51 și că au fost cazuri de dispariție a unor persoane care au intrat și au ieșit după 9 sau 10 ani, trebuie luate în seamă. (Povestitorul închide cartea, se ridică și trage scaunul după el și iese sub lumina reflectorului)

Dintr-o parte a acesteia, sub lumina reflectorului, intră o fată sexy, în costum de baie (asemenea galelor de box). Deasupra capului ține o placardă pe care scrie cu litere mari LUNI-ORA 9. După un gest reverențios în fața publicului iese din scenă. Câteva secunde de întuneric. Scena se luminează difuz. În mijloc, pupitrul cu microfon în fața căruia se pregătește să vorbească procurorul-șef DNA. Este un bărbat de 50 ani. Are un chip rigid, sec.

Procurorul șef DNA: La bilanțul DNA participă dl general SRI Burlacu, partenerul nostru de nădejde, un remarcabil operator de inteligență precum și…. (lumina se stinge încet)

SCENA 2

Din nou sub lumina reflectorului intră fata sexy, dar într-un alt costum de baie. Deasupra capului, cu mâinile ridicate ține placarda pe care scrie «Tot luni-puțin mai târziu». Se apleacă în fața publicului cu reverență, ieșind apoi din scenă (lumina se aprinde încet. Întreaga acțiune a piesei se desfășoară cu scena luminată difuz, cețos, atmosfera fiind ireală. Doar aparițiile fetei în costum de baie sunt sub o lumină albă, puternică, sugerând realitatea). În mijloc, un scaun sau o canapea. În fața acesteia, un televizor stins. Pe scaun, Emilian Stan, un bărbat de circa 45 de ani. Privește în gol.

Vocea soției, Daniela Stan: – Ai venit?

Emil Stan: – Da,… mă uit la televizor Vocea soției: -Încălzesc mâncarea și te chem.

După o pauză.

 Vocea soției – Au arătat azi la știri că pe elevii de la școala… de la biserică, cea din colț, i-au dus cu autobuzul la DNA? Ce zici de asta? Emile! ai înebunit? Te uiți la televizorul oprit?

Emil Stan: (surprins) – Aaa..nu. Nici nu am văzut…mă gândeam și eu …

Vocea soției: – S-a întâmplat ceva?

Emil Stan: – Nimic, draga mea.

 Vocea soției: Emile, nu mă duci, te simt și mai ales te văd. Privești în gol la televizorul oprit. Ceva s-a întâmplat, spune..

Emil Stan: – N-am ce spune iubito. Sunt doar obosit

Vocea soției: -Or… ai vreuna?

Emil Stan: (Ca pentru el) – Să fie asta?..ce bine ar fi?

Vocea soției: – Ai spus ceva?

Emil Stan: -Nimic.

Vocea soției: -Cum nimic? Te-am auzit.

 Intră Daniela Stan. O femeie de 40 de ani. Are aspect casnic, obișnuit. În mână are o tigae și un prosop. Se apropie de soțul ei și-l mângâie pe cap.

Daniela Stan: -Emil, dragul meu, spune ce ai…ce anume te frământă?

Emil Stan: (Scoate din buzunar o hârtie și o arată) – Asta…

(Continuarea în ediția de Vineri, 22 martie)

Un text de avocat Mihai Dinu

 

Te-ar putea interesa și: