Nu se dezice de Traian Băsescu, pentru că „ar fi absolut nedemn de mine, acum, să dau o copită de măgar unui leu rănit” în condițiile în care i-a dat votul în 2004 și 2009. Prezidențiabilul PMP Theodor Paleologu se consideră singurul candidat care l-ar putea învinge pe Klaus Iohannis.

Într-un interviu pentru ziare.com, Paleologu a spus că se consideră învingător deoarece oferta este foarte slabă, că el poate face o schimbare reală a societății și că „cei care s-au săturat de președintele Iohannis ar trebui să se gândească la o schimbare de generație, pe care cred că o reprezint eu”.

Candidatul crede că ambițiile președintelui Iohannis și ale premierului Dăncilă au dus la această criză politică. Pentru a evita situațiile ambigue, Paleologu propune schimbarea Constituției și conferirea de puteri sporite președintelui. Mai precis să poatî demite Guvernul și dizolva Parlamentul.
Este adeptul alegerilor anticipate, care ar putea recrea reprezentativitatea Parlamentului.

În ceea ce-i privește pe contracandidați, Paleologu l-a desființat pe Dan Barna. Nu îl iartă pentru că nu a dat dovadă de fair-play. El a semnat pentru Barna și a anunțat asta public, însă liderul USR nu i-a întors gestul. Nu-l consideră un contracandidat serios, mai degrabă s-ar fi temut de Dacian Cioloș. „Evident că, pentru mine, candidatura lui Dan Barna deschide un bulevard, pentru că nu are experiență relevant”, spune candidatul.

Theodor Paleologu spune că este singurul care va lua din electoratele tuturor partidelor, inclusiv PSD.