Evenimentul Zilei > Politica > Palatul COTROCENI, achiziții înaintea Sărbătorilor de iarnă. Cumpărături de ZECI de MII de euro
Palatul COTROCENI, achiziții înaintea Sărbătorilor de iarnă. Cumpărături de ZECI de MII de euro

Palatul COTROCENI, achiziții înaintea Sărbătorilor de iarnă. Cumpărături de ZECI de MII de euro

Administraţia Prezidenţială va achiziționa sisteme va instala sisteme de încălzire pentru ca zăpada şi gheaţa să nu se depună în această iarnă pe Palatul Cotroceni. Investeția se ridică la 57.000 euro, iar Modul de atribuire a contractului ales de către autoritatea contractantă nu a fost organizarea unei licitații deschise, ci calea selecției de oferte, prin procedură simplificată, unicul criteriu fiind prețul cel mai scăzut.

Înaintea Crăciunului de anul trecut, președintele Klaus Iohannis a decis achiziţionarea de mobilier în valoare de 70.000 euro. Acum Administrația Prezidențială cumpără sisteme complexe antiîngheț, care vor fi montate pe toate burlanele și jgheaburile clădirilor de la Cotroceni, informează România TV.

Pe 7 septembrie a.c., Administrația Prezidențială a urcat pe Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) un anunț de intenție în vederea achiziționării unui sistem de protecție antiîngheț și a unor instalații de degivrare ( înlăturarea straturilor de gheață sau de chiciură de pe suprafețe, de obicei metalice, care vin în contact cu aerul umed la temperaturi scăzute – n.r.). Atunci, instituția preciza că intenți­onează să cheltuie pe aceste investiții nu mai puţin de 231.092,44 lei, fără TVA, din bugetul Președinției.

Potrivit anunțului de atribuire, Președinția a primit două oferte, din care doar una a fost considerată admi­sibilă, astfel încât, în data de 6 noiembrie a fost atribuit, în favoarea societății SC Rivov SRL, cu sediul în Târgu Mureș, contractul nr. DMR/12358/2011, în valoare de 218.283,84 lei fără TVA, adică 259.757,8 lei cu TVA inclus (57.724 de euro).

Conform caietului de sarcini care a stat la baza efectuării acestei achiziții, instalațiile antiîngheț cumpă­rate de la firma din Târgu Mureș au ca destinaţie corpurile de clădire din cadrul Palatului Cotroceni, iar fiecare instalație de degivrare trebuie să asigure menți­nerea fără zăpadă și gheață a jgheaburilor și burlanelor aferente acestor obiective, pe parcursul sezonului rece, la o temperatură cuprinsă între 3 și 5 grade Celsius, în regim automat.

Funcționarea instalațiilor în regim automat trebuie să fie asigurată pe tot parcursul anotimpului rece și, de asemenea, trebuie să fie scoase de sub tensiune atunci când nu sunt folosite. În perioada de utilizare, instalațiile antiîngheț de la Palatul Cotroceni vor funcționa non stop. 

Termenul de livrare, instalare și punere în funcțiune va fi de maximum 60 de zile de la data semnării contractului.