Pâinea care poate provoca probleme de digestie, deși e foarte sănătoasă

PâinePâine

Pâine. Sursa foto: Pixabay

Pâinea este nelipsită de pe mesele noastre, chiar dacă este un adevărat dușman al siluetei. De multe ori cumpărăm produsele de panificație fără să ne uităm pe etichete pentru a vedea ce conține și rău facem, din păcate.

Pâinea care poate provoca probleme de digestie

Există un tip de pâine care se digeră foarte  greu, chiar dacă este  sănătoasă. Doctorul Marius Sava, expert în nutriție, a vorbit despre această pâine care poate provoca probleme de digestie, chiar dacă este considerată cea mai sănătoasă.

Marius Sava a explicat, de asemenea, de ce acest tip de pâine considerat sănătos, adică cea cu secară, nu e tocmai recomandată. În opinia sa,  „pâinea cu secară este mult mai sănătoasă decât pâinea din făină albă”. Numai că, spune medicul, „problema pâinii de secară este că-i foarte greu de digerat”, iar dacă cineva are probleme cu stomacul, nu trebuie s-o mânce.

Pâine, Copt, Alimente, Proaspăt CoaptăPâine, Copt, Alimente, Proaspăt CoaptăPâinea care poate provoca probleme de digestie. Sursa foto: Pixabay

Ce spune despre sortimentele de pâine cu semințe

Doctorul Marius Sava a vorbit și despre pâinea cu semințe. Vestea este foarte proastă deoarece acest tipă de pâine îngrașă fix din cauza semințelor.

Medicul a mai afirmat că „pâinea cu semințe are cele mai multe calorii. Semințele, de orice tip, sunt calorii și predispun la obezitate”. În schimb, pâinea cu maia este cea mai sănătoasă.

În toate magazinele din țară avem zeci de sortimente de pâine, unele mai apetisante decât altele, dar puține dintre acestea sunt și sănătoase pentru organism.

Pâinea care poate provoca probleme de digestie. Sursa foto: Pixabay

Evitați pâinea cu lapte și cea proteică

Doctorul Marius Sava ne sfătuiește să cumpărăm pâinea cu maia, care „este cea mai sănătoasă pâine, care se lasă la dospit 24 de ore, fiind un proces ceva complicat”.

În comerț mai avem pâinica cu lapte, care este parțial sănătoasă, dar, spune medicul, „în combinație cu făina și zahărul e de evitat”.

În schimb, pâinea fără gluten este bună, dar cu „o singură condiție: să nu mâncăm multă”. Urmează, pâinea proteică, dar este recomandată pentru cei care fac mult sport. Atenție și la pâinea cu cartofi pentru că „e greu de digerat și e calorică”, a concluzionat medicul care a fost invitat într-o emisiune la ProTV.