PAGUBE URIAȘE și 30 de VICTIME în localitățile AFECTATE de VIITURI. S-a cerut ajutorul POMPIERILOR

Viiturile care au măturat gospodării întregi au lăsat 30 de oameni neajutorați în fața dezastrului. A fost solicitată intervenția pompierilor militari, în 17 județe.

Ca urmare a ploilor abundente căzute, la nivel național s-au înregistrat 30 de victime, în ultimele 24 de ore, în 17 judeţe, iar pompierii militari au fost solicitați să intervină.

"Din cauza vântului puternic şi descărcărilor electrice, la nivel naţional au fost înregistrate 30 de victime. Totodată, 687 de arbori au fost doborâţi pe carosabil, maşini, locuinţe şi stâlpi de electricitate, fiind afectate 24 de acoperişuri şi 72 de autovehicule", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă transmis miercuri Agerpres.

 

După ce 18 case au fost inundate, şase curţi şi trei subsoluri, pompierii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din gospodării.

În comunicat a fost precizat: "Din cauza ploilor şi aluviunilor de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN 1, între localităţile Buşteni şi Azuga şi pe DN 7C - Transfăgărăşan s-a desfăşurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situaţiei şi curăţarea drumurilor".

 

După producerea acestor fenomene meteorologice periculoase, s-au produs pagube în 91 localităţi din 17 judeţe: Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova, Sălaj, Vaslui şi în Bucureşti.

 

Nu au mai fost înregistrate solicitări de ajutor începând de miercuri dimineață.

 

Pompierii recomandă ca, pe timpul intensificării vântului şi căderilor de grindină, populaţia să îşi asigure protecţia în locuinţe sau alte spaţii de adăpost. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, se recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.