Evenimentul Zilei > Politica > „Pactizarea” cu PSD încinge spiritele în PNL
„Pactizarea” cu PSD încinge spiritele în PNL

„Pactizarea” cu PSD încinge spiritele în PNL

Tensiunile între liberali cresc, după acuzațiile de blat cu socialdemocrații pentru numirile în instituții publice și reproșurile referitoare la absența senatoarei Alina Gorghiu, din Comisia juridică la votul asupra amendamentelor la legea grațierii.

După criticile liderului PNL Raluca Turcan, Adriana Săftoiu sare în apărarea lui Gorghiu, denunțând negocierile conducerii centrale cu PSD. „În ultimul BPN ni s-a explicat că pentru anumite numiri în funcții, în instituții publice, s-a negociat (oare cu cine?) și că trebuie să acceptăm lista”, a scris Săftoiu pe Facebook.

În replică, Turcan a zis că nu comentează declarațiile celor care nu sunt „preocupați de soarta PNL”, care nu se implică în bătălia cu PSD.

Excluderea lui Gorghiu, o perdea de fum

Raluca Turcan nu a exclus sancționarea Alinei Gorghiu, dacă nu va face o opoziție reală, fiindcă „pentru PNL e devastator să fie văzut părtașul PSD”. Liberalul ieșean, Dragomir Tomașeschi, va cere conducerii centrale excluderea din partid. Totuși, surse liberale au spus EVZ că solicitarea sa este „o prostie”. „Hai să fim serioși. Acel domn este un zero ca nume în partid. E omul frustrat că era numărul doi la Senat și acum nu e senator. El a reclamat-o la DNA și pe senatoarea Iulia Scântei”.

Despre o posibilă candidatură la șefia PNL, Turcan a răspuns: „Nu aș putea să nu iau în calcul lucrul acesta, dacă oameni din partid și-ar dori ca o persoană ca mine să fie președintele PNL.” Surse liberale au spus EVZ că Turcan „nu are șanse” și „în proporție de 99% nu se va înscrie în cursă”, precizând că nici Ilie Bolojan nu va candida, în ciuda rugăminților multor lideri de filiale. Pentru președinția PNL candidează până acum Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, Cristian Bușoi și Adrian Danciu.