Evenimentul Zilei > Actualitate > Pacientul operat pentru schimbare de sex se recuperează bine
Pacientul operat pentru schimbare de sex se recuperează bine

Pacientul operat pentru schimbare de sex se recuperează bine

Femeia care a deveni marţi bărbat în urma unei operaţii de schimbare de sex făcută marţi are o stare generală foarte bună, potrivit medicilor care au făcut o evaluare postoperatorie în această dimineaţă.

După examinarea rănilor, medicul Cristian Niţescu, coordonator al echipei operatorii, a spus că starea generală a pacientului este foarte bună: "Local, neo-penisul este viabil, iar toate celelalte plăgi sunt curate. Grefa de piele cu care s-a acoperit faţa antebraţului este în curs de integrare, iar pacientul se află în continuare sub tratament medicamentos".

Medicul Adrian Stănculea, anestezistul care a asistat la intervenţie, a consulat şi el pacientul. Din echipa medicală care a participat la această intervenţie, considerată de specialişti una din marile operaţii în chirurgia plastică şi reconstructivă, au mai făcut parte: dr. Cătălin Stângu, medic primar chirurgie plastică la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, dr. Adrian Stănculea, medic primar anestezie şi terapie intensivă, Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, dr. Călin Chibelean, medic prima urolog, Centrul de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni.
Operaţia de vaginectomie, efectuată în urmă cu 6 luni, a fost realizată de dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală, din cadrul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni.
Operația de schimbare de sex este a șasea făcută în România.
CITIŢI ŞI: