La 4 ani de la tragedia din Colectiv, spitalele nu au paturi pentru arși. Cazul recent al unui român

La 4 ani de la tragedia din Colectiv, spitalele nu au paturi pentru arși. Cazul recent al unui român

Un pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului a fost transferat, luni, cu o aeronavă militară românească la un spital din Italia, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, ministrul Apărării, Gabriel Leş, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze, luni, începând cu ora 6,30, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti - Timişoara - Rimini (Italia), pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului.

 

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Aeronava este operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Bogdan Zaharia, locotenent-colonelul medic Dragoş Tudose şi plutonierul asistent Elena Călin, se precizează în comunicatul MApN