Evenimentul Zilei > Actualitate > La 4 ani de la tragedia din Colectiv, spitalele nu au paturi pentru arși. Cazul recent al unui român
La 4 ani de la tragedia din Colectiv, spitalele nu au paturi pentru arși. Cazul recent al unui român

La 4 ani de la tragedia din Colectiv, spitalele nu au paturi pentru arși. Cazul recent al unui român

Un pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului a fost transferat, luni, cu o aeronavă militară românească la un spital din Italia, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, ministrul Apărării, Gabriel Leş, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze, luni, începând cu ora 6,30, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti – Timişoara – Rimini (Italia), pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului.

 

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Aeronava este operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Bogdan Zaharia, locotenent-colonelul medic Dragoş Tudose şi plutonierul asistent Elena Călin, se precizează în comunicatul MApN

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: