Evenimentul Zilei > Social > Ce nu știai. Cum decurge o întâlnire între un pilot și un OZN. „Seamănă cu…”
Ce nu știai. Cum decurge o întâlnire între un pilot și un OZN. „Seamănă cu…”

Ce nu știai. Cum decurge o întâlnire între un pilot și un OZN. „Seamănă cu…”

Un pilot american a raportat o întâlnire cu un OZN. El a descris obiectul neidentificat sub forma unui ”obiect cilindric lung”. Pilotul Airbus A320 al companiei American Airlines a spus că întâlnirea a vut loc în 21 februarie 2021.

Pilotul unui avion Airbus A320 al companiei American Airlines (AA) a raportat o întâlnire cu un OZN, descris sub forma unui „obiect cilindric lung”, care a zburat cu viteză mare deasupra sa. Evenimentul s-a petrecut pe 21 februarie, deasupra statului american New Mexico, în momentul în care aeronava AA efectua un zbor de la Cincinnati cu destinaţia Phoenix, informează NBC News, preluat de Digi24 .

Deosebit de important este faptul că FBI a declarat că a fost informat în legătură cu acest incident.

În timpul zborului, pe la orele prânzului, pilotul american a luat brusc legătura cu centrul de control al traficului aerian din Albuquerque. El a raportat ciudata întâlnire cu obiectul zburător rămas până în acest moment neidentificat.

”Tocmai a trecut ceva pe deasupra noastră … Seamănă cu un obiect cilindric lung”, a spus pilotul american

Pilotul american ar fi întrebat la centrul de control al traficului aerian Albuquerque: „Aveţi ceva ţinte pe aici?”. Pilotul a mai declarat atunci:”Tocmai a trecut ceva pe deasupra noastră care – detest să spun treaba asta – seamănă cu un obiect cilindric lung”.

„A fost ceva care semăna cu o rachetă de croazieră, care se deplasa cu viteză foarte mare deasupra şi în dreapta noastră”, a declarat deosebit de surprins comandantul aeronavei.

Autoritatea Aeronautică Civilă din SUA a precizat că nu a văzut vreun obiect în zonă pe ecranele radarelor

Autoritatea Aeronautică Civilă din SUA a precizat, într-un comunicat, că „niciun controlor de trafic aerian nu a văzut vreun obiect în zonă pe ecranele radarelor”.

În același timp, American Airlines a încercat să nu facă foarte mult caz de acest eveniment. Compania a declarat totuși că respectivul apel radio provine de la unul din zborurile companiei şi le-a sugerat ziariştilor să se adreseze FBI-ului dacă au alte întrebări.

Cu siguranță, pilotul american va rămâne cu o experiență unică de invidiat în urma acestei intersectări inedite. Investigațiile ulterioare ale FBI însă este destul de puțin probabil să dea un verdict sigur și definitiv într-un timp scurt sau mediu. OZN-urile fac subiectul unor dezbateri consistente la nivel societal și științific.