Ovidiu Toma, ginerele cunoscutului Ioan Niculae și fondatorul companiei CryptoDATA, este prezent ca partener oficial al Untold Dubai, unde a fost văzut recent în loja VIP.
Mai mult, compania lui Ovidiu Toma oferă participanților la festivalul Untold Dubai gadget-uri dezvoltate de compania CryptoDATA, inclusiv aplicația Wispr, similară cu Telegram.
Ovidiu Toma, sponsor Untold Dubai
În plus, în timpul festivalului UNTOLD din Dubai, CryptoDATA, împreună cu partenerul său, Zixxar (o platformă de tranzacționare a NFT-urilor), organizează o conferință intitulată „ZixxarUnited” în Dubai.
Potrivit informațiilor, compania românească CryptoDATA Wispr a încheiat un parteneriat de sponsorizare și tehnologie cu echipa Alfa Romeo Sauber.
Această asociere marchează o premieră pentru România în Formula 1, cu două companii implicate în acest sport: CryptoDATA și Bitdefender.
„După ce am achiziționat fosta echipă de MotoGP RNF Yamaha, care actualmente este RNF CryptoDATA, am considerată că putem face și mai mult, să dezvoltăm reputația și imaginea companiei și a produselor pe care le dezvoltăm”, a declarat mai demult Ovidiu Toma.
Ginerele lui Ioan Niculae, afaceri cu Alex Bodi
Ovidiu Toma a fost asociat cu Alex Bodi în diverse afaceri. Alex Bodi este cunoscut pentru acuzațiile de șantaj și trafic de persoane, într-un dosar investigat de DIICOT Craiova.
De asemenea, numele lui Alex Bodi apare și în dosarul Caranilor, în care procurorii au dezvăluit că avea legături comerciale cu persoane din lumea interlopă și că era apropiat de aceștia.
Amândoi sunt co-fondatorii companiei Karatbars International, o firmă care a lansat propria criptomonedă numită KaratGold Coin (KBC). Compania a dezvoltat un sistem de plăți care se bazează pe aur, facilitând clienților tranzacții online sau fizice cu CashGold.
Cu toate acestea, nu există dovezi concrete care să confirme toate afirmațiile făcute de fondatorii companiei, iar în presa internațională au apărut speculații despre o posibilă schemă piramidală asociată cu această afacere, asemănătoare cu Caritas.
Pe lângă aceste aspecte, compania nu deține nicio licență care să-i permită să exploateze minereurile de aur din Madagascar. Asta în ciuda afirmațiilor făcute anterior de către fondatori, potrivit realitatea.net.