Ousmane N’Doye: „Îmi plac manelele, dar nu ca 2Pac“

Ousmane N’Doye: „Îmi plac manelele, dar nu ca 2Pac“

Fotbalistul senegalez schimbă muzica din vestiarul echipei Dinamo. El se relaxează înainte de meciuri ascultând hip-hop şi reggae.

Ousmane N’Doye, mijlocaşul senegalez transferat în această săptămână la Dinamo de la FC Vaslui, îşi uimeşte colegii prin grija cu care-şi asortează hainele în fiecare zi. Adept al stilului hip-hop, africanul nu iese din casă decât costumat în pantaloni cu turul jos, tricouri largi, şapcă şi bijuterii cu simboluri tribale.

Fotbalistul a declarat pentru „Evenimentul zilei“ că nu şi-ar schimba pentru nimic în lume felul de a fi. Cu toate că vine din însoritul Senegal, N’Doye s-a adaptat bine într-unul dintre cele mai cenuşii oraşe ale României, Vaslui, şi se bucură pentru recenta mutare în Bucureşti. Ousmane N’Doye are un frate mai mic, Dame N’Doye, care joacă la echipa daneză FC Copenhaga.

„Dansez singur prin casă înaintea meciurilor“ Ousmane, te-ai împrietenit cu noii tăi colegi? Da. Chiar dacă nu vorbesc prea mult, îmi place să mai fac câte o glumă în vestiar. M-am împrietenit cu Mitea, cu Ze Kalanga... Deja cred că m-am adaptat. O să vorbesc mai mult pe teren. O să arăt în joc cine e Ousmane N’Doye! Cum ţi se pare Bucureştiul? Nu am văzut mare lucru din oraş, am stat mai mult în camera de hotel şi am ieşit doar la antrenamente. Lumea mi-a spus că e un oraş aglomerat şi zgomotos, dar până acum nu mi-am dat seama prea bine. Mie nici Vasluiul nu mi-a displăcut. Nu mi s-a părut că ar fi un oraş plictisitor. Acolo mă cunoştea chiar toată lumea şi mă saluta când treceam pe stradă. Cu mâncarea nu am nicio problemă. Atât că nu mănânc porc, e OK. Eu sunt musulman... Cum îţi alegi hainele?   Am o garderobă destul de mare. Mă îmbrac aşa, în stilul hip-hop, pentru că aşa simt. Nu o să mă schimb niciodată. Lumea se mai holbează la mine, dar m-am obişnuit. Din maşina mea se aud numai ritmuri de hip-hop şi reggae. Ştiu că pe aici se ascultă mai mult manele... Îmi plac şi manelele, dar nu ca 2Pac! N-am o problemă cu faptul că românii ascultă manele...  Ce-ţi mai place să faci, altceva decât fotbal şi muzică? Dansez singur prin casă. Mai ales înainte de meciuri, când trebuie să uit de presiunea jocului, pornesc laptopul şi dau muzica tare. Mă ajută mult!

Ne puteți urmări și pe Google News
"Lumea se mai holbează la mine, dar m-am obişnuit. Din maşina mea se aud numai ritmuri de hip-hop şi reggae. Ştiu că pe aici, prin România, se ascultă mai mult manele..." - Ousmane N’Doye, fotbalist cumpărat de Dinamo

INVENTIVI

Dinamo, club de „spartani“ şi „voievozi“

La Dinamo, nu doar senegalezul N’Doye este preocupat de hainele cu care se îmbracă.

  • În această toamnă, după un meci de campionat, Bogdan Lobonţ a ieşit de la vestiare îmbrăcat într-un costum de samurai!
  • Andrei Cristea a venit la ultima apariţie în public (vizita medicală de la INMS, de vineri) îmbrăcat într-un trening care l-ar face invidios şi pe Cornel Dinu. Bluzonul era inscripţionat cu emblema „Mexico 70“, iar pantalonii, uşor evazaţi, îi confereau un plus de autenticitate.

 „Roş-albii“ sunt, de altfel, cei mai originali şi inventivi, la acest capitol, din întreg fotbalul românesc.

  • Acum câţiva ani, trei jucători au pozat pentru revista oficială a clubului îmbrăcaţi în straie medievale, de domnitori, cu coroane pe cap, caftane pe umeri şi săbii în mână. În 2007, după ce au luat ultimul titlu de campioni, toţi fotbaliştii, cărora li s-au alăturat şi antrenorii, au mers în studiourile de la Buftea şi s-au costumat în războinici spartani. Dinamoviştii au parodiat atunci pelicula istorică „300 - eroii de la Termopile“, care ţinea capul de afiş în cinematografe.