Evenimentul Zilei > Actualitate > Cercetătorii britanici LOVESC din NOU. Medicamente pentru cancer direct din…GĂINI. Cum este posibil AȘA CEVA
Cercetătorii britanici LOVESC din NOU. Medicamente pentru cancer direct din…GĂINI. Cum este posibil AȘA CEVA

Cercetătorii britanici LOVESC din NOU. Medicamente pentru cancer direct din…GĂINI. Cum este posibil AȘA CEVA

Laboratorul din Marea Britanie acolo unde a fost create oaia Dolly, primul animal clonat, anunţă o nouă reuşită. Cercetătorii au obţinut găini modificate genetic care fac ouă în care se regăsesc medicamente anticancer.

Savanţii au introdus gene umane în partea ADN-ului păsărilor responsabilă de crearea albuşului. Astfel, găinile modificate genetic fac ouă cu o cantitate foarte mare din două proteine, una cu un puternic efect anticancer şi alta care stimulează repararea ţesuturilor.

Concentraţia din trei ouă este similară unei doze de medicament. Cercetătorii britanici au estimat că serul produs din acest albuş ar putea fi şi de 100 de ori mai ieftin decât cele produse în laborator. De asemenea, o fermă de păsări este mult mai ieftină decât o fabrică de medicamente, au mai afirmat savanţii. Totuşi, substanţele sintetizate din ouăle anticancer nu sunt atestate pentru uz uman, scrie Digi.