Președintele PNL și premier interimar, Ludovic Orban i-a răspuns lui Firea că nu este nevoie de ședințe ale Consiliului Superior de Apărare a Țării, pe tema poluării din București, ci de măsuri ferme ale autorităților locale. ”Nu. Este nevoie ca toţi aceia care poluează să nu mai polueze sau să reducă poluarea sau emisiile, să fie în conformitate cu standardele şi este necesar ca şi Primăria Capitalei şi alte instituţii din zona de mediu să ia măsurile necesare pentru a asigura menţinerea poluării în cotele admisibile”, a spus Ludovic Orban.

În cursul zilei de marți, Gabriela Firea a precizat că este nevoie de o ședință a CSAT, în care să fie luate măsurile de urgență, pentru a combate poluarea. ”Qm transmis deja o adresă către preşedintele României şi către CSAT, în care am descris şi în termeni tehnici şi administrativi ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti în 1 şi 2 martie, în seara de duminică spre luni, şi am transmis rugămintea de a se analiza situaţia gravă din municipiul Bucureşti în cadrul unei şedinţe a CSAT.

Populaţia trebuie să fie protejată şi nu ajută la nimic dacă responsabilii şi decidenţii de la Guvern aruncă responsabilitatea dintr-o parte în cealaltă. Sunt convinsă că preşedintele se va implica, cu prerogativele constituţionale pe care le are şi cu siguranţă vom afla care este poluatorul”, a spus Firea.

Te-ar putea interesa și: