Cu toate că de-a lungul anilor, în momentul decernării au existat fel și fel de surprize (un actor sau un film era marele favorit al mult râvnitului premiu, dar altcineva sau o altă producție l-a obținut) putem face câteva mici predicții cu privire la actorii sau filmele care vor fi vedetele serii.

Oscar 2019. Premiul pentru cel mai bun actor principal. Fără doar și poate putem spune că aceasta este cel mai râvnit premiu al Galei Oscar, iar competiția din anul acesta este mai crâncenă ca oricând

Nominalizați: Christian Bale (Vice); Bradley Cooper (A Star is Born); Willem Dafoe (At Eternity’s Gate); Rami Malek (Bohemian Rhapsody); Viggo Mortensen (Green Book).

Rami Malek a reușit să îl aducă la viață pe Freddie Mercury, regretatul solist al trupei Queen, în filmul Bohemian Rapsody. Producția a fost cu adevărat impresionantă. În fiecare sală de cinema din lume, fanii trupei Queen au urmări cu sufletul la gură povestea lui Freedy Mercury, cel care a fost o adevărată legendă a muzicii roc. Pile de găină, emoții, bucurie, lacrimi, nostalgie, interpretare ireproșabilă ( n.red. Malek a angajat pe cineva care să îl ajute să imite perfect stilul și mișcările lui Freedie Mercury), o poveste incredibilă de viața, lupta pentru celebritate, revelație, sunt doar câteva ingrediente care au stat la baza reușitei acestui film și a performanței lui Rami Malek. Dacă ar fi să ne luam după reacția publicului, putem spune că Malek va câștiga premiul. Tot la această categorie este nominalizat și Bradely Cooper pentru rolul din „A Star is Born”, film în care a performat alături de Lady Gaga. Cooper a interpretat rolul unui cântăreț alocolic, un personaj controversat care inspira atât milă cât și silă.

În urma rolului politicianului Dick Cheney din dramedia „Vice”, Christian Bale a primit și el o nominalizare.

Gala Oscar 2019. Cea mai bună actriță în rol principal –  favorite Lady Gaga pentru rolul din „A Star is Born”

Nominalizate: Yalitza Aparicio (Roma); Glenn Close (The Wife); Olivia Colman (The Favourite); Lady Gaga (A Star is Born); Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?). Lady Lady Gaga, cea mai controversată cântăreață din lume am putea spune, a fost surpriza anului 2018. în filmul „A Star is Born”, unde a făcut o minunată pereche cu Bradely Cooper, Gaga s-a a arătat o altă față a laturei sale artistice. Sensibilitatea, naivitatea și entuziasmul cu care-și interpretează personajul a impresioant publicul până la lacrimi.

Glenn Close reprezintă o adversară serioasă pentru Gaga. Close a reușit să impresionează și ea în drama „The Wife”, unde a interpretat fără cusur rolul unei femiei puternice care stă în umbra unui bărbat de succes. O poveste puterică ce a generat un impact pe măsură. Close a mai fost nominalizată la Oscar de 6 ori în trecut.

Gala Oscar 2019 – Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

 Nominalizați: Mahershala Ali (Green Book); Adam Driver (BlacKkKlansman); Sam Elliott (A Star is Born); Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?); Sam Rockwell (Vice).

Sam Rockwell, cel care a câștigat deja un premiu Oscar pentru acest rol, a făcut un rol de zile mari în producția „Vice”, reconfirmând-și astfel poziția în topul celor mai talentați actori. A

Cu toate acestea, se pare că Mahershala Ali, care a mai câștigat acest premiu în 2017, este marele favorit al ediției 2019. În „Green Book” îl joacă pe pianistul și compozitorul Don Shirley, iar criticii deja și-au spus cuvântul în ceea ce privește interpretarea lui.

Gala Oscar 2019 – Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar. .Nominalizate: Amy Adams (Vice); Marina de Tavira (Roma); Regina King (If Beale Street Could Talk); Emma Stone (The Favourite); Rachel Weisz (The Favourite). Se pare că Regina King este favorita pentru acest premiu, dacă ar fi să ne luăm după faptul că deja a câștigat Globul de Aur pentru rolul din „If Beale Street Could Talk”, performanță pe care Academia o conștientizează, scrie Libertatea.

Gala Oscar 2019 – Premiul pentru cel mai bun film

Nominalizați: Black Panther; BlacKkKlansman; Bohemian Rhapsody; The Favourite; Green Book; Roma; A Star is Born; Vice. Lupta pentru marele premiu este extrem de strânsă, dar se pare că „Roma” este favoritul acestei categorii.