Osama ben Laden, mortul viu

Osama ben Laden, mortul viu

"Osama ben Laden este in viata, este activ si se simte bine", a declarat un membru al gruparii talibane din Afganistan, care sustine ca a primit o scrisoare de la insusi liderul retelei al - Qaeda.

Fratele mollahului Daddulah, ucis in mai de coalitia condusa de Statele Unite, a declarat pentru televiziunea panaraba Al - Jazeera ca ben Laden i-a trimis o scrisoare de condoleante, in care transmite tuturor musulmanilor sa urmeze modelul liderului taliban ucis.

Fratele mollahului, Haji Mansour Daddulah, descris de Al - Jazeera drept un lider militar taliban, a precizat ca Osama ben Laden se fereste de mediatizare din ratiuni de securitate. "Sunt doar tactici militare. Prefera sa nu apara deoarece daca apare in presa sau se intalneste cu alti oameni ar putea avea de suferit", sustine Haji Mansour.

Acesta spune ca i-a raspuns liderului al - Qaeda, caruia i-a cerut sa nu se intalneasca cu nimeni si "sa se ascunda si sa continue sa dea directive pentru ca al - Qaeda sa fie activa in Afganistan si in lume".

Ne puteți urmări și pe Google News

In septembrie 2006, o nota a serviciilor secrete franceze indica ca teroristul numarul unu, asa cum este considerat de administratia Bush, ar fi murit in urma "unei severe crize de febra tifoida". Imediat dupa lansarea zvonurilor, neconfirmate insa, analistii au avertizat ca in urmatoarele luni ar putea aparea "semne de viata" din partea apropiatilor lui ben Laden.