Orgasm prematur - femeile întâmpină aceleaşi probleme ca bărbaţii

Orgasm prematur - femeile întâmpină aceleaşi probleme ca bărbaţii

Aproape 40% dintre femei se plâng de aceleaşi probleme pe care le întâmpină şi bărbaţii atunci când vine vorba de viaţa intimă: punctul culminant e atins mai devreme decât ar trebui.

Cea mai frecvent întâlnită problemă de natură sexuală este ejacularea precoce. Mai puţin adus în discuţie este orgasmul precoce, o problemă care, susţin specialiştii, chiar există.

Un studiu efectuat de spitalul Magalhaes Lemos, din Portugalia, relevă faptul că un număr neaşteptat de mare de femei suferă din cauza orgasmului care apare prea devreme. Cercetarea a fost efectuată pe 510 femei, care au fost chestionate despre viaţa lor sexuală. Aproape 40% dintre femeile care au participat la studiu, au acuzat că suferă din cauza acestei disfuncţii sexuale, mai des întâlnită la bărbaţi decât la femei. Mai mult, 3% dintre femei au descris orgasmul prematur ca fiind o problemă cronică.

Orgasmul prematur - o problemă mai mult decât deranjantă Femeile chestionate aveau vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani. 40% dintre ele au declarat că au trăit experienţe sexuale nefericite din cauza faptului că au atins orgasmul prea devreme, înainte ca ele să îşi fi dorit acest lucru.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Este o problemă la fel de serioasă pentru femei, cum este şi în cazul bărbaţilor. Pentru femeile din grupul cercetat, orgasmul prematur pare a fi o problemă mai mult decât deranjantă", a declarat, pentru LiveScience, iniţiatorul studiului, Serafim Carvalho. Medicul Carvalho şi echipa sa speră ca descoperirile lor, publicate în revista Sexologies, vor aduce şi în atenţia celorlalţi medici această problemă şi să încurajeze cercetarea în acest scop, pentru a descoperi diferite remedii.

Orgasmul precoce dăunează serios vieţii de cuplu. Una dintre femeile care au participat la studiu, a declarat: "ating prea repede orgasmul, prietenul meu îşi doreşte să continuăm, iar eu mă simt inconfortabil".