Evenimentul Zilei > Actualitate > Organizatorii unui spectacol despre istoria homosexualităţii din România au fost ATACAŢI în centrul Capitalei
Organizatorii unui spectacol despre istoria homosexualităţii din România au fost ATACAŢI în centrul Capitalei

Organizatorii unui spectacol despre istoria homosexualităţii din România au fost ATACAŢI în centrul Capitalei

Vicepreşedintele Asociaţiei Accept, Florin Buhuceanu a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că mai mulţi participanţi la spectacolul "Din Filele Istoriei Gay" au fost atacaţi în Bucureşti, în zona Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

„În această seară, câţiva participanţi de la spectacolul Din Filele Istoriei Gay din România au fost atacaţi în Bucureşti, în zona SNSPA…cei care au fost martorii acestui atac sunt rugaţi să ofere cât mai multe informaţii care să duca la identificarea agresorilor", este mesajul postat de Florin Buhucean pe reţeaua de socializare.
Incidentul a fost reclamat şi pe contul de Facebook al organizaţiei Miliţia spirituală, care a informat că unul dintre voluntarii CRIM a ajuns la spital, iar poliţia a venit la faţa locului imediat după producerea incidentelor.
„La ieşirea de la piesa de teatru legată de istoria homosexualităţii din Romania, jucată în SNSPA şi parte a programului CRIM a Miliţiei Spirituale, am fost atacaţi de aproximativ 8-10 băieţi bine organizaţi. S-a intamplat la 200 de metri de universitate. Două fete au fost îmbrâncite, doi băieţi bătuţi. Un atac nu datorat orientării noastre sexuale, ci pentru că am îndrăznit să vorbim despre asta în spaţiul universitar”, a declarat un membru al Miliţiei Spirituale.