Evenimentul Zilei > Politica > Organizația USR sector 1, mesaj halucinant pentru alegători
Organizația USR sector 1, mesaj halucinant pentru alegători

Organizația USR sector 1, mesaj halucinant pentru alegători

Reprezentanții USR  a început deja campania electorală și cu toate că au spus de multe ori că vor să „joace” cinstit, planurile sunt, de fapt, cu totul altele.

,,Pe pagina oficială a partidului, în opoziție totală cu imaginea de politicieni imaculați pe care și-au autoimpus-o, ”cei de la USR fac apel la încălcarea legii”, potrivit national.ro

,,USR-iștii, lipsiți de programe concrete pe care să le propună alegătorilor, apelează la tertipuri  incredibile.

De fapt, unica armă pe care USR o folosește este blocarea oricărui proiect care aparține altor formațiuni politice, cu preponderență blocarea proiectelor PSD.

,Imaculații, din USR vin acum cu o propunere halucinantă, cerându-le simpatizanților să încalce legea, ” mai scrie sursa citată

Iată ce a apărut astăzi pe pagina de Facebook a USR Sector 1:

„Vrei să ne ajuți să scăpăm de Administrația Tudorache și PSD la alegerile locale din septembrie? Fă-ți viză de flotant sau buletin de București, și votează unde contează. Aici în Sectorul 1, unde locuiești și îți pasă de școli și de străzi, de spațiul verde, de cum se cheltuie banul public. Procesul pentru obținerea vizei de flotant este destul de ușor!  În plus, după modificările legislative recente, ai posibilitatea să îți faci viză chiar și în ziua votului. Da, este deschis la evidența populației în ziua votului! Pași de urmat pentru a-ți face viză de flotant in Sectorul 1…”, se arată în mesajul politic al USR.

Potrivit articolului 30 din  Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, reședința este acolo unde persoana fizică declară că are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu.

Articolul  31 din același act normativ prevede că mențiunea privind stabilirea reședinței se înscrie la cererea persoanei fizice  care locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară! Declararea în fals a adresei intră sub incidența art. 326 privind falsul în declarații din Noul Cod Penal!
Prin astfel de practici vor să facă „apostolii schimbării” din USR o altfel de politică.

Același procedeu se repetă și-n Sectorul 6, cel administrat în momentul de față de către Gabriel Mutu (PSD), unde contracandidații de la USR Sector 6 aplică aceleași metode.

Potrivit ultimului sondaj realizat de CURS, primarul Sectorului 1 – Daniel Tudorache – ar câștiga detașat alegeri locale, dacă duminică ar fi organizat turul de scrutin, cu un scor foarte mare, mai exact 37%. Pe locul doi se află Tănase Stamule (PNL), la diferență de 11 procente. Clotilde Armand (USR) ocupă abia poziția a treia, cu doar 24%, potrivit national.ro