Evenimentul Zilei > Politica > Ordonanța traseiștilor, trântită în Parlament, dar în vigoare
Ordonanța traseiștilor, trântită în Parlament, dar în vigoare

Ordonanța traseiștilor, trântită în Parlament, dar în vigoare

Proiectul privind migrația primarilor nu a trecut la vot în plenul Camerei Deputaților. După ce și-au racolat aleși, PNL și PDL au votat împotrivă.

Obișnuiți cu ideea că au majoritate, reprezentanții Puterii, s-au trezit, ieri, că Ordonanța care permite traseismul primarilor a picat în Camera Deputaților. Fiind lege organică, pesediștii, fără sprijinul UDMR, mai aveau nevoie de opt voturi pentru a o trece, înregistrându-se 195 de voturi ”pentru”, 109 voturi ”împotrivă” și 21 de abțineri. ”Ordonanța nu a trecut”, a constatat președintele de ședință, Viorel Hrebenciuc. Nu-i nimic, ordonanța își produce efectele în continuare, până când Senatul, care este for decizional, va decide ce se întâmplă cu proiectul. Potrivit unor surse parlamentare, aleșii Puterii au fost atenționați să vină la vot , dar nu toți au respectat consemnul. „N-au ajuns. Noi ne-am făcut calculul că avem 210 voturi pentru”, au declarat sursele citate mai sus. Din cei 188 de deputați PSD, la vot au fost 163. De la PCPLR au lipsit 6.

Un gen de ipocrizie

„Cei care au trecut, inclusiv cei care au trecut la PNL, că tot au făcut ei plângere penală, rămân fără probleme. Nu-și pierde nimeni mandatul”, a arătat vicepremierul Liviu Dragnea. Prezent la ședință, premierul Victor Ponta a evitat să spună dacă este supărat pe parlamentarii din arcul guvernamental pentru faptul că au absentat sau nu au votat ordonanța. ”Nu înțeleg de fapt de ce în Parlament spun că sunt contra și în teritoriu folosesc această lege. E un gen de ipocrizie care nu cred că ține decât la cei foarte neinformați”, a spus Ponta, precizând că PNL și PDL au transferat foarte mulți primari și consilieri, atât la Timiș, cât și la Hunedoara. Într-adevăr, nu toți aleșii locali ai ACL au respectat ordinul de la centru de a nu primi traseiști.

În unele localități din țară, primari și consilieri locali au fost primiți și de PNL și PDL. La Timișoara, consilierii locali Petrică Folică și Florian Stoian a ales să migreze spre PNL. Marți, primarul conservator al Devei a semnat public susținerea lui Klaus Iohannis la prezidențiale, iar la Arad, primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crișan, a trecut de la PSD la PDL.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: