Evenimentul Zilei > Politica > Ordonanța salarială, gata până în august
Ordonanța salarială, gata până în august

Ordonanța salarială, gata până în august

Explicaţii multe, răspunsuri puţine cu privire la viitoarea ordonanţă a salarizării bugetarilor. Dragoş Pîslaru, noul ministru al Muncii, nu a răspuns la întrebări esenţiale, cum ar fi nivelul minim de salarizare sau dacă se vor reduce salariile de top din grilă.

 „Vom discuta, nu pot să vă spun acum”, a spus Pîslaru referitor la reducerea salariilor foarte mari. În opinia lui, viitoarea ordonanţă va fi una care va corecta erorile comise de fostul ministru. Astfel că nu se va mai întâmpla ca salariile aflate în plată să fie mai mari decât cele din grilă, iar cel mai mic salariu „va fi la limita decenţei”. Un lucru este cert, a spus ministrul, ordonanţa va fi gata până în august, iar bugetarii vor încasa noile salarii din septembrie.

Indemnizațiile pentru mame

Referitor la indemnizaţia pentru mame, deşi Legea spune că acestea trebuie acordate din iulie, ministrul nu era sigur că se va întâmpla acest lucru: „Lucrul acesta este asumat de către Guvern, noi practic suntem deja în comunicare cu președintele și am considerat, evident, că această reglementare este una pe care o urmărim pentru implementare”.

Dragoş Pîslaru a mai spus că în România sunt 9 milioane de persoane care muncesc, dintre care 2 milioane lucrează pe salariul minim pe economie. El a refuzat să spună care este limita decenţei al unui salariat român.