Oronanţa Guvernului privind salariile bugetarilor  a fost publicată în Monitorul Oficial, iar potrivit b1.ro, aceasta este inutilă pentru sindicalişti, deoarece mii de persoane vor primi în plus la salariu sume de sub 10 lei.

Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, a dat câteva declaraţii halucinante, în care transmitea că nu Guvernul ar trebui să găsească soluţia magică pentru a rezolva probleme din educaţie şi lipsa locurilor de muncă.

"Nu trebuie să găsească Guvernul soluţia magică pentru a rezolva problemele educaţiei şi a lipsei locurilor de muncă. Dacă vom găsi acea doză de optimism, de solidaritate cu ce fac alţii, s-ar putea să mişcăm lucrurile. Esenţial nu este să ai o majoritate de profesori care să fie mai bine pregătiţi, nu este să ai o majoritate statistică de elevi mai bine pregătiţi, ci o minoritate care să aibă un efect viral. E nevoie de oameni care vin în administraţia publică pentru că simt nevoia să dea ceva inapoi, care vor să profesionalizeze modul în care ne tratăm categoriile vulnerabile, cu preocupare pentru oameni în locul instituţiilor. Abia atunci vom progresa ca ţară şi vom avea o ocupaţie a locurilor de muncă", a declarat Pîslaru.

 

Te-ar putea interesa și: